11.9.20

25.07 Suveseiklus laupäev

Laupäevast oli teada, et piirkonnaks Paide linn ja autot peaaegu pole vaja. Tegelikult oli ka laupäeva läbisõit päris suur, kuid tõesti ka linnas sai kõvasti jalgsi ringi kapatud. Paide linn peale reformi nimelt ka selline värdlinn, kus linnaks kuulutati suur piirkond linna ümber. Ilmselt mõni poliitik on selliste idiootsuste üle nüüd rõõmus, edu neile. Nimetame kogu Eesti Tallinnaks ja saaks siis juba ühele poole, oleks neid vaheetappe vähem. Nujah see ei puutu enam siia. Meie ajasime aga päris Paide linnas maju taga ning silma jäi see "vene villis" mida keegi ilmselt pulmaautona kasutas. Kõik ülejäänud PILDID laupäevast on SIIN

 

See hall kass pole nagu eriline vaatamisväärsus aga kuskil nägin mingit varasemat fotot kus vasakul niidetud heina alla peitunud konstrui tõesti hiirelõksu meenutas, ehk siis kaks hiirelõksu kõrvuti.

Mitmete vanade tühjaks jäänud majade aknad olid kaetud piltidega, siit oli meil seda "moonaliisat" vaja.

Väike jalutuskäik metsa kus asus allikas millest väidetavalt veel üsna hiljuti paidelased omale joogivett olla käinud ammutamas.

Sämmi grill Mäos, sisse me seekord ei läinud, tegelikult pole ma seal sees käinud juba paarkümmend aastat, 1997 vist viimati. Enne seda toimetas Sämm kurvipeal bussipeatuse taga kohvikus, seal sai ka kunagi käidud ja teda nähtud. Praegusel ajal satun Mäosse päris tihti aga söögikohana kasutan Sämmi Grilli taha jäävat Viking Window peahoones olevat töölissööklat, odav ja hea. Kahjuks on see avatud  11.30-13.30 ja maksta saab ainult sulas. Prae koos morsiga saab umbes 2.20 eest, see on piisav argument.

Kükita grilli vastas asuva vana silla infotahvlit uurimas. See legend jäigi mulle lõpuni arusaamatuks..

Helkursilmadega elukas, üks fotopunktidest.

Järjekordne legend kus vastus vale oli, jälle olid lilled potis vahetunud. Seda on Suveseikluste ajaloos ka varem ette tulnud. Rajameister peaks ikka oma päeva läbi sõitma ja kõik lilled üle kontrollima vahetult enne seiklust ;-)

Selle laheda allee kõrval oli mingi meile vajalik kabel.
Paides sai sees käidud ka endises "apteegilaos" mis peitis ka tervishoiuvalitsuse varjendit. Kellel seal käimata jäi, saab nüüd vaadata tervet giidiga ekskursiooni.
Mis aga pähklisse puutub, siis see jäi "kasside" poolt läbi närimata seekord. Kui saime teada, et vaja kleepsudelt sõnu koguda, siis saime varsti ka kogu teksti kokku. Selle mõttest ja vihjest isegi saime enamvähem aru, miski mägi kus raha põletatakse aga õiget kohta ei leidnud. Käisime öösel ühte kohta kontrollimas millega seoses leidsin legendi, et külamehed läbi soode ja rabade rassides end mäeotsas lõkkeääres soojendasid, rahaga oli ka miskit seal tegemist. Kuna see koht oli ühes 2006 aasta Suveseikluse legendi asukohas, siis tundus ka loogiline olevat, pealegi seal miski jahiloss ja isegi vaatetorn. Kahjuks kohale jõudes leidsime eest tõkkepuu ja eravalduse sildid. Üllel oli legende lahendades õige tekst kus vastus olemas ka kasutuses olnud, kuid kordagi polnud ta sealt pähklit otsinud, siis me polnud veel nii kaugel omadega. Kaasseiklejad mõnitasid seepeale, et kuidas me üldse niikaugele oleme jõudnud kui googeldadagi ei oska. Ei tea siis, ehk lollil lihtsalt veab, pähklit ei leia aga suure osa legendidest lahendasime ja läbi käisime, seitsmes skoor pea 60 tiimi hulgas seekord. Jääme ootama järgmist suve!

Kommentaare ei ole: