9.9.20

24.07 Suveseiklus reede

 Minutine ülevaade teisest seikluspäevast

Reedene seikluspäev oli Türi piirkonnas, vähemalt jäi Türi kaardi keskele. Kõik PILDID sellest päevast. Järgnev pilt on meie bussist silla ees mille kevadel sõjaväelased uue ehitasid. Nimelt on see üks alternatiivseid teid kustkaudu Toosikannu puhkekeskusse pääseb aga tegelikult ei tohiks minna. Eriti suure bussiga üle mädanenud silla kui isegi selged märgid seda keelasid. Siiski üks idioodist bussijuht seda tegi ja nii jäid kohalikud tükiks ajaks ilma sillata. Nüüd siis nagu mainitud on siin uus sild. Artikkel bussi sillast läbivajumisest ja lugu uue silla ehitamisest. Toosikannu on mulle tuttav koht kuna olen seal firmaüritustel käinud ning ühel korral ka libedal metsateel oma Vitaraga suurt reisibussi liikuma sikutanud veniva köiega.
Gena istub katusel ja tõmbab kortsu, seljataga majas on aga titekärude muuseum
Kärusid ja vankreid leidus igas masti
Seal tabasime ära ka pähkli leidmiseks vajaliku tegevuse, ehk kaasseiklejate kleepsudelt sõnade otsimise. Kuna me oma bussile kleepse ei kleepinud, siis jäi see väike sõna tähelepanuta, muidu oleks varem pihta saanud.
Balti ketile on mitu mälestusmärki, Kärul on üks neist, ikka ketiga nagu peab.
Eks tegelikult juhtus sel päeval oluliselt rohkem kui piltidele mahtus, saime korralikult vihma ja öösel pimedas ka ei hakanud pildistama. Näiteks päris korralikus vihmasajus tegime tiiru ümber Türi paisjärve, et üles lugeda kirsipuud mis sinna olid istutatud. Algne teeots kust lootsime alustada ei viinud sihile, jõgi oli ees aga peale ümberkeeramist peatas meid kohalik memmeke kes juba teadis mida otsime ja pidas pika loengu kuidas vajalikud kohad leida :-) Öösel Saare-Siimu tamme juurde sõites tundud viimane teeosa päris sõidetav kuid vihm oli teinud selle poriseks ja libedaks. Mingil hetkel tundus mõistlikum jalgsi lõpuni minna, samal ajal bussiga tagurdades tõusis probleemiks üks kivilahmakas mis just sõidujäljes asus ja tagurpidi liikudes sellest kuidagi mööda ei saanud. Ühel hetkel käisid rattad mudas juba vabalt ringi. Õnneks ei vajunud me sügavale sisse ning lükkamisega sai ikka liikuma ja kivist mööda manööverdada, läks õnneks, bussiomanik aga oma liikurit tõugates veidi poriseks :-)
Pikem video sellest päevast


Kommentaare ei ole: