16.9.20

02.08 Jurmala

 Kuidagi imelik, kuid Jurmalas polnud ma veel kordagi käinud. Kohapeal ringi vaadates tuli silme ette sarnasus Palangaga, seal olen ma korduvalt käinud nii viimastel aastatel kui ka lapsepõlves. Mõlemad on eriti venelaste seas populaarsed kuurordid aga leidub ka muid rahvusi ja eesti keelgi on pidevalt kuulda. Rannas seistes polegi võimalik vahet teha, nii sarnased.

 Samuti on sarnane kergliiklustee liivaluite taga. Erinevused hakkavad silma aga linnas. Üliluksusliku villa kõrval võib olla täiesti lagunenud sara või võssakasvanud krunt, nii ka peatänava ääres. Palangas midagi sellist ei näe. 

Kui Palngas on jalakäijate tänav suunaga randa, siis siin hoopis linna keskel parallelselt rannaga. Elu keeb seal ka suveõhtul kell 9, koroonast hoolimata.

See räämas valuutavahetusputka peatänaval oleks aga nagu eelmisest sajandist

Konteinerpeldikuid on nii linnas kui rannas, need on tasuta ja puhtad, igas on mutike kohapeal koristamas. Peatänava küljeall oleva konteineri taga oli aga rivi kuute hulkurkassidele kelle söötmisega peldikumutike ametis oli :-9

Rannas oli mingi näitus millest täpselt aru ei saanud, igasugu sürr asjad olid seal postamentidele pandud



Valgustatud purskkaevud on juba kohustuslik element igas linnas
Rannas asus ka üks 5 tärniga hotell kus külastajatele olid lamamistoolid päevavarju ja kapikesega, nummerdatud kohad muide.

Siseruumides aga tuletati igalpool meelde mis aeg praegu on, ikka koroona. Kohalikke see ei paistnud huvitavat, keegi kätepuhastusvahendit ei kasutanud ja vahet ka ei hoitud kuigi poodide ruuporitest seda pidevalt meenutati. 
Jurmala on muide tasuline linn, 2€ oli vist sissesõit, maksta sai tollipunktis sisenemisel. Samas munitsipaalkohtadel parkimine aga tasuta, ei olnud just probleeme vaba koha leidmisega kohe ranna lähedal. Väga palju oli (super)sportautosid igasuguste maade numbritega, näiteks McLarenit polnud ma oma silmaga kunagi näinud aga siin sai rahulikult vaadata lähedalt, Inglise numbritega oli, hetk hiljem sõitis sarnane mööda millel olid aga Eesti numbrid.

Kommentaare ei ole: