28.9.20

22.08 Läti rattamatk 2. päev

Selle päeva peasündmus oli Cinevilla külastus. Sinna jõudmine oli aga pikk (kruusa)tee ning ilm oli ka selline, et et raske oli seisukohta võtta, kas hakkab kõvemini sadama või mitte. Enamus ajast siiski ei sadanud ja Cinevillas viibimise ajal isegi oli päris päike. Seegi kord oli kaardil suhteliselt otse tundunud tee venitatud pikemaks. Alar seletas, et hommikul rada pannes teeb ta veel viimased otsused raja osas ning üritab vältida eriti hulle kohti.
Cinevillas olime osa seltskonnaga tegelikult aastaid tagasi käinud, Ventspilsi matka eel. Siis sai siin ringi vaadatud ja ka öö veedetud. Nüüd oli aga aeg edasi arenenud ja palju atraktsioone lisandunud. Algas kõik rivistusega ja siis jagati rahvas tiimidesse. Juhtus nii, et meie rivistuse ajal oli mul käes GoPro ja mind kamandati "operaatoriks", Johan oli fotokaga ja tema sai "žurnalistiks", Marike oli tõlk :-)
Selle rivistuse ajal loeti kõik kuueks ning nii moodustus 6 võistkonda kellele anti kätte leht fotodega linnakust kus pidi tiimist pildi tegema samas kohas. Kuna mina olin "operator", siis jäin mängust välja aga Pirje, kes oli sattunud ühte tiimi 3me härraga, kutsus mind kampa. Miskit oli ikka eelmisest külastusest meeles ja saime 14minutiga ehk kõige kiiremini oma pildid tehtud :-)
Järgnes giidiga ekskursioon. Saime teada, et nende majadest rekvisiitidega on kahtemoodi, ühed jäävad peale filmimist alles vaatamiseks, teised mitte. Nimelt osade filmide puhul pole lubatud alles jätta kahjuks. Kogu territoorium oli vist 16ha.
Siseruumides oli võimalus istuda metroovagusisse ja selle kõrval paistis kast mis seest oli täpselt liftikabiin. Vahepeal oli ka üks labürindi läbimise atraktsioon, väikeste kampadena lasti mitmekorruselisse puidust käikude labürinti, peas kiiver ja lamp. Sees tuli nii laskuda kui ronida ja pugeda köite ning lauajuppide vahelt, lõpuks leidsid ka väljapääsu.
Siin on aga näha ühe "linnaosa" ümberehitust teiseks ajastuks ja filmiks.
Ka vana linnus oli seal olemas.
Peale ekskursiooni läksime"kirikusse" mis toimis ka stuudiona ja siin sai rohelise ekraani taustal videoklippe filmida. Algmaterjal nägi välja selline, tulemuseks aga aerutasid Daugaval või lendasid Supermanina.
Kui pool päeva Civevillas veedetud, sai asutud tagasiteele. Vastutuul ja aegajalt vihmahood. Kaardilt polnud väga aru saada mis koht just pöördeks on ja kuna juba tavaline oli, et kaart ja tegelikkus ei kattu, siis väga ei muretsenud, lisaks oli sõitjaod ees silmapiiril piisavalt. Mingil ristmikul oli suurem "käsnade" punt seisma jäänud aga kuna seal pööramisele viitavat atribuutikat ei leidunud, siis panin edasi, eespool oli ka teisi. Kui jõudsin erootikamuuseumi reklaami juurde, sai tehtud peatus ja põhjalikumalt kaarti vaadatud. Helistasin Johanile kes tagapool oli ja selgus, et kusagil ikka mingi lint oli mis pööret tähistas, olin 4km vastutuult treppis kruusa mööda pannud. Keerasin tagasi ja kirjeldatud kohast ka lindi leidsin. Aga tõesti, kui tuul liiva näkku puhus, siis piisas ainult hetkeks tähelepanu kaotusest, et see jäi enne märkamata. 
Nagu juba Lätile kombeks oli teepeal palju usse, see isend oli juba kellegi ratta alla jäänud. 

Jaunpilsis sai vihmasajus ka üks kindlus üle vaadatud, veidi ka sees kolatud. Oaliselt tundus see hotellina kasutusel olevat. Oleks pidanud olema ka üks kalakasvatuse külastus, kuid see jäi ära või oli olnud väga lühidalt, igatahes ei näinud me seda kohtagi.

Meeskonnamängu päevaülesanne oli ühe Viimse reliikvia stseeni taasloomine. Päeva jooksul vaimu peale ei tulnud aga kui laagrisse jõudsime, siis oli idee olemas ja lahendasime rehkenduse laagripaiga kõrval.
Sai mõnda stseeni isegi mitu korda tehtud kuid lõpuks tuli ikka veidi kombineerida, et vähegi adekvaatne tulemus saavutada. Kui teised õhtusöögil olid, siis lõikasin kähku arvutis filmikese kokku. Nälg juba näpistas ja väsimus kah, rohkemaks polnud aega ega jõudu seekord. Pimedas vihmasajus toimus kaptenite mäng, tuli toru küljes rippuda. Johan pakkus korraliku etenduse ühe tüdruku vastu, tüdruk oli rahulikum ja kõigile tundus, et Johan kaotab aga lõpuks tegi Johan üldse rekordi. 
Kui õhtu lõpuks punktid kokku löödi, selgus et Metskassid on teistkordselt ajaloos võitnud meeskonnamängu! Algus oli masendav aga lõpuspurt oli meil hea :-) 
Läbisõit oli sel päeval 96km, sellest ca 8km siis oli pöördekohast möödasõidu tulemus.




Kommentaare ei ole: