1.9.20

23.07 Suveseiklus neljapäev

Minutine ülevaade esimesest seikluspäevast
Kuna esimese päeva legendid saime juba õhtul kätte, siis läks päris pikalt enne kui magama saime. Suurem osa sai lahendatud. Peamiselt jäid punktid Paidest põhja ja itta. Meie laagripaik oli aga Türist edelas, seega päris pikk maa enne kui piirkonda jõudsime. Hommik aga algas tavapärase pudru ja päevaks võileibade tegemisega.  Kõik pildid sellest päevast. Ja kogu Suveseiklusel läbitud teekond, seal näha ka 2006 aasta seikluse punktid mis olin selleks korraks ära lahendanud ja kaardile kandnud. Üksjagu neist kattus ka selle korraga ja olid kasuks.
Kuna üks pildipunkt oli autokummidest punane tass valgete mummudega, siis sai Roosna-Allikul kinni peetud. Selgus, et vale koht ja üldse pidi selliseid Järvamaal hulgem olema. Tegelikult ühel järgmisel seikluspäeval oli see isegi õige koht aga siis juba hoopis teise vihje alusel :-) 
Eevakivi juurde jõudmiseks tuli päris pikk ring teha, esimene valitud suund osutus erateeks. Teiselt poolt lähenemine oli vabam kuigi 500m sai ikka jalutada.
Esimene laudtee sel päeval oli Tammsaare - Järva-Madise loodusrada Kodru rabas. Enne sai Tammsaare maadel aga väike seiklusrada läbitud ning kiikumispaus tehtud.
2006 aasta Suveseikluse laagripaik oli olnud Simisalus, nüüd tuli meil sealset vaatetorni külastada
Legend 115: "20. sajandi alguses sündis 8-aastase vahega Eestimaal kaks poisslast, kellest said nimekaimud. Erinev oli nende elusaatus. Ühest sai maailmameister ja ta elas kõrge vanaduseni Otepää kandis, teine tapeti hävituspataljoni poolt Kautla metsades.Tema mälestuskivi on kohe tee kõrval."

Kellegilt saime koordinaadid aga need olid veidi valed, täiesti juhuslikult aga sattusime ikka õige kivi otsa veidi hiljem ekseldes. Sellest teisest Alfred Kukkest aga võite pikemalt lugeda SIIT. Ta nimelt oli samuti laskesportlane ja Argentiina karika võitja koos Liivikuga kelle kivi me samuti sellel Suveseiklusel otsima pidime. Ja 2 nädalat peale Suveseiklust avati laskesportlasest Kukkele mälestuspink Pühajärve ääres.

Järgmine laudtee sel päeval oli Kakerdaja rabas, samuti edasi-tagasi versioon nagu eelminegi. Seekord tegi Johan mõned jooksusammud ja väikse osa rajast lippas ise läbi, mingi infotahvel oli mel vist sel hetkel veel puudu.
Valgehobusemägi oli tuttav koht, seal korduvalt Xdreame toimunud jne. Seekord sai tornis "eerikupoeg" üle vaadatud ja söögikohas hiline lõuna tehtud. Praed olid päris suured, teine snitsel rändas tagavaraks taskusse :-)
Selline oli siis meie seekordne seiklusbuss
Bussiputka, vist Amblas oli see
VAPSide juhi Artur Sirki mälestusmärk Amblas.
Järvamaa kõrgeim koht väidetavalt, vana raketibaas. Eelnevalt seiklesime lähedal ühes teises sõjaväeosas kus vahepeal tee otsa lõppes ja tagasi tuli keerata.
RMK ja EV100, Hando Runneli infotahvel
Valvab Järva-Jaani vanatehnika varjupaika. 
No ei ole mul olnud võimalust seal pikemalt ringi vaadata kuigi tahaks, seegi kord piirdusime õhtuhämaruses kiire läbitraavimisega :-(
No mitu neid ristmikke ikka seal oli... 

 Ja siin pikem video sellest päevast

Kommentaare ei ole: