29.9.20

23.08 Läti rattamatk 3. päev

Nagu ka eelmine päev, algas seegi pika kruusasõiduga enne kui jõudsime Auce linnakesse. Esimene asi oli ronida Vecauce kiriku torni.

Järgmine peatuskoht polnud kaugel, Bestberry nimeline väiketootmine tegeles lodjapuu marjadest igasugu leotiste ja möksi tegemisega. Osad olid alkohoolsed, osad mitte, mingit mahla moodi ollust ka maitsesin ja tõeliselt jube hapu oli, ei tea miks seda peaks tahtma.. Pidada ravitoime olema.

Maja juures kasvanud põõsastel olid punased marjad küljes, need vist olidki tooraineks.

Vecauce lossi juures oli küll pikem peatus ootamise näol aga seda lühem oli tutvustus, vähem kui 5 minutiga oli giidil kõik vaikse häälega räägitud ja võis edasi sõita. 

Nüüd oli järgi jäänud ainult asfalt, korraks pöörasime sellest aga maha et matk lõpetada väidetavalt Balti suurima metsavendade punkri juures. 1949 oli punker küll vastu taevast lastud aga nüüd on algsel kujul taastatud ja saab sees kolada. Ega neil meestel seal maaall palju ruumi küll polnud aga vähemalt peldik oli olemas, ei pidanud iga häda peale välja ronima :-)

Punker ongi selle künka sees. Matka lõpetuseks istuti maha ja lauldi mõned laulud.


Kui võrrelda varasemate matkadega siis oli vaatamisväärsusi veidi vähevõitu ja sõitu paljuvõitu aga hea et üldse toimus, sest lähtuvalt selleaastasest koroonaolukorrast oli kindlasti kohti mis tuli välja jätta ja ümber mängida. Õnneks olid siin ka ilmad soojemad kui kodus, seega pole mõtet väga kurta, sai rattamaratoniks trenn tehtud ja mingi osa Lätist veidi selgemaks. Tagasiteel, mis oli siis pühapäeva õhtupoolik, avanes lätlaste tõeline pale liikluses, selliseid enesetapjalikke möödasõite pole Eestis ammu näinud. 
Rattaga sai sel päeval läbitud 68km









Kommentaare ei ole: