16.3.24

21.10 Valgamaa orienteerumise meistrivõistlus 2023

See võistlus toimus vähemalt minujaoks uues kohas - Tõrvast edelasse jääva Lasajärve läheduses. Sel suvel sai seal isegi käidud Suveseikluse raames aga siis polnud aega geopeituse aaretega tegeleda, nüüd lootsin selle vea parandada. Üks võtmata aare asus Voola silla juures, sild on puust ja asub ühel metsateel. Juba silla ees oli hoiatusmärk, silla lõpus teinegi, läksin jalgsi luurele ja avastasin, et üks plank oli tagurpidi ning ca 10cm naelad ja kruvid selles püsti, silalle sõites oleks see just ratta alla jäänud. Viskasin selle kõrvale ja lõin jalaga kohta mida see katnud oli - jalg läks läbi silla, pildil siis see auk otse esiplaanil. Minu hinnangul on teehooldaja ise silla hävingus süüdi, kruus on paksu kihina sillale hööveldatud ja siis ju puit ei saa kuivada ning mädanebki ära. Õnneks sain vasakust servast ka autoga siiski üle. Järveääres olid enamus võistlejaid juba kohal ning ühel Chevy vanil just lapiti rehve, oli sillast ja sellest naelad püsti plangust üle sõitnud...

 

Võistlus ise ei läinud kõige paremini, mitmes kohas olin päris segaduses aga tore oli see, et üks aare mida plaanisin otsida peale võistlust, jäi otse rajale, kuna kiiret polnud, siis logisin muidugi ära.
Teine aare oli mõned km eemal, sinna jõudmist takistas aga suur puu, varsti oli puid veelgi, jalutuskäik aardeni oli ca 900m. Logiraamat oli muidugi eriti andekas.
Nüüd võtsin suuma Holdre poole sest seal oli veel mitu aaret. Üks neist oli mälestuskivi mida olin korduvalt otsinud autoorienteerumise rada tehes ja ka sel Suveseiklusel, kordagi polnud veel leidnud, sest asukoht kaardil oli ilmselgelt vale. Suveseiklusel saime olukorra Libekala kaasabil lahendatud, sest olime vastamisraadiuses ja nad jagasid õiget vastust, tänud. Nüüd tegin põhjalikuma eeltöö ning leitud vihjete abil sain kivi ka kätte, oli 50m eemal oma märgitud asukohast.

Kodutee suunasin läbi Päidla sest just oli sinna matkarajale uus aare tekkinud, seegi rada oli Suveseiklusest tuttav.

Logiraamatuni (jälle andekas!) jõudes selgus, et olin hiljaks jäänud keegi oli samal päeval juba ette jõudnud.

Kommentaare ei ole: