24.3.24

17.01 Saaremaa suusarajad

 Saaremaale suundusin Pärnust peale lõunat, teele jäi ka paar geopeituse aaret, näiteks kunagise Kuld Lõvi trahteri juures 

ja ühe kiriku varemetes.
Praamil oli võimalus lõunasöögiks

Kuna Muhu suunas käib tihedam praamiliilus kui Hiiumaa poole, siis siin ei külmunud ka meri ära enne kui laev uuesti läbi sõitis.

Tammipeal oli tugev küljetuul ja pinnatuisk
Kui Hiiumaal oli 1 suusarada, siis Saaremaa kohta näiteb Terviseradade kaart lausa 9 rada mis võiks ka osad suusarajana toimida. Pöide sai valitud esimeseks, oodata oli 5km rada. Varsti aga selgus, et rada on ikka oluliselt pikem, kokku lausa 10km.

Värskelt tõmmatud rajal oli näha ainult üht jälge enne mind
Päikseloojangu lähenedes Saaremaa kadakate vahel suusatamine oli väga meeldejääv, midagi sellist polnud varem kogenud. Need rajaosad mis kattusid 5km rajaga olid ideaalses korras, ka klassikajälg, muidu sai lihtsalt uisutada.


Kiriku müürilt laskus rada lühikese aga järsu nõlvaga alla heinamaale, veidi jäine see oli aga minujaoks vabalt läbitav, tõesti tore koht.

Kui olin oma ringi lõpetanud, peatus parklas üks auto ja sellest väljunud mees küsis kuidas rajaga rahule jäin, et kui on pretentsioone, siis võib talle esitada, olla rajameister. Avaldasin oma rahulolu ja tänasin raja eest, selgus, et see 10km rada olla alles tehtud planeeritava Pöide maratoni jaoks ja ta arvas, et see polnud veel piisavalt valmis avalikustamiseks. Maraton oli plaanitud 3. veebruariks aga nagu nüüd teada, siis ilm muutus ja sellest asja ei saanud, seetõttu on mul eriti hea meel, et sain selle raja nii heades oludes läbida.
Kuressaare juures asuvale Kudjape-Upa terviserajale jõudsin juba pimedas. Seal oli väiksem valgustatud ring ja suurem 3km ring. Pealambiga sai alustuseks suurem ring ja siis ka väiksem otsa, kokku 3,75km. See rada oli ootamatult laineline, pealambiga pimedas sõites tekkis vist lausa merehaigus sest pea hakkas ringi käima ja ma ei tundnud end hästi. Külma oli pea 10C ja tuul oli väga tugev.

Arabella hotell Kuressaares oli samast hinnaklassist Pärnu jahtklubi külalistemajaga aga palju kulunum ja hommikusöök oli ka väga tagasihoidlik, sinna läheks tagasi ainult siis kui muid variante enam pole.
Õhtusöögi tegin aga kohas J.R Pizza & Burger.
Lisaks väike jalutuskäik tuisuses linnas

Hommikul selgus, et öine tuisk oli teed ja tänavad kinni tuisanud, ma ei saanud isegi hotelli hoovist välja ning ootasin poolteist tundi kuni kojamees väikse traktoriga lund lükkas. See aeg sobis ühe puzzle lõpetamiseks millega olin juba õhtul algust teinud, vaja läks seda ühe geopeituse aarde lahendamiseks. Kusjuures õhtul olin sellest graffitist ka mööda jalutanud.


See lõunasöök Tõllu pardal aga oli tõeliselt ebameeldiv, kartulid olid lausa vastikud, enam kunagi ei võta ma praamil keedukartuleid...



Kommentaare ei ole: