25.3.24

20.01 Tõrva suusarada

 

Tõrvas polnud mitu aastat suusatanud ja kuna vahepeal on seal staadion renoveeritud, siis sellega seoses ka pisikesed muudatused rajas. Pikkus oli 8km ja tegin 2 ringi, külma oli ca -10C.


Detsembris käisin ka ühel Põlvamaa tiirul kus sõitsin läbi Mammaste ja Saverna rajad. Mammastega on kahjuks alati see jama, et matkarajad on sisse ajamata kui mina sinna satun ning pean piirduma põhiradadega. Kahjuks ei viitsi nad ka väga operatiivselt infot üles panna radade seisukorra kohta Terviseradade kaardile. Seekord olin täiesti kindel, et lumeolude tõttu peaks matkarajad valmis olema aga tagantjärele selgus, et traktor oli katki olnud ja ikka olid sees ainult põhirajad.

Saveranas on raja pikkus vahepeal veidi lühenenud, põhjuseks langenud puud ja rahaahned maaomanikud, sattusin seekord just rajameistriga koos sõitma, seega sain hea ülevaate tagamaadest. Igatahes jõudu neile sinna.

Siia lõppu ka üks pilt mis tehtud Pikasilla sillalt lõuna suunas. Roostikus on näha liiklusmärk, praeguseks roostes märk oli algselt veoauto sissesõidu keeld. Suvel ei paista see märk roostikust enam välja, talvel õnneks ikka paistab. Mäletan seda märki juba lapsepõlvest kui bussiga sai siit üle silla sõidetud aga kahjuks ei tea mis on selle märgi taustalugu, kuidas sinna vette see sai ja püsib juba aastakümneid.

Kommentaare ei ole: