23.3.24

16.01 Hiiumaa ja Pärnu suusarajad

 Kui tihti üldse on saartel niipalju lund, et suusatada saaks? Nüüd aga tekkis võimalus ühe töösõidu raames ka suusad kaasa võtta ja sealseid radu proovida. Samuti pakkus elamuse talvine praamisõit. Hiiumaale käivad praamid üle 3h vahega ja selle ajaga jõuab sissesõidetud rada juba jäätuda, praam rappub ja ragin on kõva, aegajalt on ka liikumiskiirus pea olematu. Jää paksus oli vist kuni 30cm. Tiiu seisis Rohukülas ja Leiger üksi sõitis edasitagasi.



Päikesetekk polnud just väga populaarne, tegelikult oli tuul nii kõva, et isegi hingata oli raske
Kuna Tallinnast asusin teele päris varakult, siis oli aeg praamil ka hommikusöök omleti kujul ette võtta, kallis aga hea.



Kui tööasjad tehtud, suundusin Paluküla suusarajale. Terviseradade kaart näitabki Hiiumaale ainult üht suusarada, see asub Kärdla küljeall. Kuna külma oli ca -10C, siis käis seal kahuriga lumetegemine, sain aga siiski kogu raja ära proovida. Rada kulgeb metsavahel ja on Hiiumaale kohaselt lauge, suurem ring on 2,7km, lühem 1,8km. Kombineerisin kõik seesolnud rajad kokku ja sain 3,8km. Raja kvaliteet oli väga hea.

Teel praamile tegin peatuse Põlise leppe kivide juures aga geopeituse aare jäi paksu lume tõttu leidmata.








Pärnus sai õhtuseks tiiruks valitud Reiu suusarada. Seal tuli ringi pikkuseks 7km, osaliselt oli see ka valgustatud kuid pealambiga sai kõik sõidetud. Jälle lauge maa ja mõned tehiskünkad, peamiselt paaristõugete teema, külma oli -16C. Raja kvaliteet oli hea, klassikajälg jättis mõnes kohas veidi soovida, lumekihi paksus polnud piisav. Parkla oli autosid ääreni täis.
Ööbimiskohaks oli Pärnu jahtklubi külalistemaja. SMSiga saadeti kood millega sai välisuksest sisse ning toavõti oli ukseees. Tuba oli väike aga väga OK. 


Seda kohta võin julgelt soovitada, parkida sai maja taha, hommikusöök ka hea.



Õhtusöögi võimaluse leidsin Steffani söögikohas. 
Kui kana-riisivorm tellitud, siis võis asuda kukli ja salati kallale, need on hinna sees.
Roog ise osutus päris pirakaks, tundub, et see paras kahele, mina palusin pool omale kaas panna ja seda ka tehti. Maitse oli ka muidugi väga hea, sedagi kohta julgen soovitada.

Kommentaare ei ole: