15.10.19

03-06.08 Kaunas

PILDID 
4 päevane tiir Leedu suunas, sihtmärk Kaunas. Kui reisida omal käel Leedus ja ka Lätis, siis tasub telkimiseks kohta otsida dodies.lv nimeliselt lehelt, seal tuleb paremal valida nupp "Pikniki". Ka Eesti puhkekohad on seal olemas. Varem oli leedukatel oma "RMK" puhkekohtade kaart, kuid umbes aasta tagasi on nende koduleht ringi tehtud ja kaarti enam pole. Leedu puhkekohad on tihti suured, mitme eri varjualuse ja lõkkekohaga kuid väga halvasti hooldatud. Näiteks ühes kohas olid lõkkepuud kotiga varjuall kuid ilmselt terve suve jooksul polnud seal heina niidetud ega koristatud. Jääb mulje, et kunagi kampaania korras on need kohad tehtud ja siis unustatud. Heinast hullem on prügi ja räpasus, eriti hullud on peldikud. Peldikud on suured, tavaliselt viilkatusega ja betoonist põrandaga kuid põrandas on ainult auk, seegi seinast eemal. Võite ette kujutada kui suur on augule pihtasaamise protsent kui seal kükitatakse.. Enamasti ongi seal nii räpane, et mõistlikum on metsa asjale minna. Meenub üks puhkekoht suure platsiga kitsa metsatee ääres, parkida ei saa, kraav on vahel ja tee nii kitsas, et teine auto mööda ei mahu. Varjualuseid on aga niipalju, et 100kond inimest mahuks seal mingit üritust pidama. Hein oli muidugi vööni. Seekord esimene kaardile märgitud puhkekoht puudus üldse, õnneks sai ringi vaadatud ja läheduses oli kaardile märkimata suurem telkimisplats kus lausa 5 või 6 eri platsi. See oli jõe ääres ja seal oli ka allikas. Kahjuks kõik koristamata ja peldik rõve. Õhtul ilmus näljane rebasekutsikas ja piiras autot tükk aega, päris julge oli, ligi ei lasnud, kuid vaateväljast ära ka ei läinud.
 Kaunases on täiesti töötav funikulöör, parkida saab ülemise jaama juures.

 Sõitma ei läinud sest ei teadnud kuna üles tagasi saab, tegelikult tundus, et töötab vastavalt nõudlusele. Seal on ka vaateplatvorm ja ilus vaade linnale.

Leedu riiklik loomaaed on ka Kaunases. Näha saab nii lõvisid kui kaelkirjakuid, lõvid esinesid ka audiovisuaalselt.


 Audio toimis aga alati siis kui olin nende puurist eemale jõudnud. Kahjuks nägi see loomaaed välja väga rääbakas, lagunes igaltpoolt ja loomade tingimused olid pea sama hullud kui vanasti Tallinna loomaaias. Kahju oli neid vaadata. Üks esimesi puure mis jäi ette peale sisenemist, oli Euroopa metskass.

Väga õnnetu vaatepilt on kass puuris. Need loomakaitsjad kes suruvad peale oma arvamust, et kassid ei tohi vabalt ringi käia, tuleks ise puuri pista - eluks ajaks. Las mõtlevad järele.
Vanalinnas tasub jalutada kuigi peamine jalakäijate tänav oli remondis.


Teeninduse tase on ka meist oma 10a maas veel, kaardiga ei saa aegajalt maksta kui arve alla 2€ ning väljas süües peab ka kannatlik olema, aega läheb palju ning elementaarseid toiduaineid võib mitte olla, see aga selgub peale veerandtunnist tellitud toidu ootamist.
Kaunases telkimiseks on mitu võimalust, sõita linnast välja veehoidla äärde ja leida seal mõni poolmetsik telkimiskoht või kämping. Kaunas Camp Inn oli päris viisakas koht linnas, kõik vajalikud teenused, puhas ja kena ujumisvõimalusega koht kah. Palju oli välismaalasi, sakslased ja soomlased põhiliselt.


Kommentaare ei ole: