2.8.18

25.07 Suveseikluse kohalesõidumäng

Kogunemine oli Kanepi lähedal Erastvere ristis kohviku ees. Saime 2 lehte fotodega ja aerofotodega legendi kuidas ristmikke ületada, et kohale jõuda laagrisse.
Osa fotosid pidid olema üleliigsed, peale vaadates oli kohe selge, et pruun viit kirjaga "PILSK" ei saa siinpool piiri olla, ikka kuskil Läti pool, sest PILSKALNS on ju linnamägi sealses keeles. Üks üleliigne foto oli kolma riigi piirinurgas tehtud, see sai hiljem selgeks. Läbi Laheda, Parksepa ja Väimela jõudsime Kääpale Võhandu puhkekeskusse, see oli siis meie järgnevate ööde peatuspaik.
Registreerunud oli seekord 45 tiimi, Metskassid neljaliikmelisena: Johan, Monika, Tiiu ja mina. Õhtul enne avamist keetis Tiiu kõrvalkrundil Allveelaevnike haagismajas värskeid kartuleid ja lisaks korralikule kõhutäiele tegid need kartulid meile nalja terve järgneva päeva.
 Nimelt õhtusöögist ülejäänud kartulid said ilma kaaneta potiga pakiruumi kus pott kolinaga ennast meelde tuletas järsemates kurvides ning nii tekkis parool "Kartulid", millega tuletati mulle meelde, et kurve tuleb sujuvamalt võtta. Päeva jooksul said kartulid aga otsa ja järgmisel päeval parool"Makaronid" enam nii hästi ei töötanud ;-)
Peale avamist saime legendiraamatud ja sukeldusime Googlesse. Neljapäev oli Võrumaa läänepoolne osa ja see oli suuresti tuttav kant, kuigi näiteks lõunatipus polnud ma peale eelmist Suveseiklust käinud. Mitmed legendid olid mulle lihtsad ja kirjutasin kohad raamatusse ilma pikemalt mõtlemata, osadega sai aga päris palju vaeva nähtud.

Kommentaare ei ole: