4.3.23

28.01 Laskesuusatamine

Otepää Valla mängude raames toimus laskesuusatamise etapp ja esmakordselt oli kohal ka Metskasside esindus - Lilli, Siim, Ülle ja mina. 

Enne võistlust sai teha 10 proovilasku mis õnnestus kõik tabada. Asi oli algajatele tehtud võimalikult lihtsaks, püssi ei pidanud suusatamisel seljas kandma vaid see jäi tiiru, laskmine oli lamades, püssitoega ja püstitiiru märki, ehk siis terve must ring. Päris laskesuusatamises on lamadestiirus kasutusel selle keskel väiksem ring. Kõik võistkonnad läksid rajale ühisstardist ja peale 300m suusatamist oli esimene laskmine, siis teine ring ja tiir ning seejärel kolmanda ringi järel vahetus. Mina olin neljandas vahetuses. 
Oleks tahtnud pikemalt suusatada, sest eelinfos oli lubatud 500m ring, nüüd aga sai sõita nii vähe, et reaalselt mingeid vahesid suusatamises teha ja tagasi sõita polnud võimalik. Samuti oli trahviring ca 10m, seega tegelikult oleks olnud kiirem kohe trahviringe sõita kui üldse lasta. Meie tiimis 2 liiget olid alles omale suusad ostnud, seega neile see lühike maa muidugi sobis. Minul õnnestus esimeses tiirus kõik märgid maha saada aga tiirust lahkudes oli "mees kiirem kui suusad" nagu kommentaator ütles ja käisin ninuli maha. Õnneks suurt ajakadu ei tekkinud ja hirm, et nüüd on pulss liiga üleval, ei osutunud tõeks. Teine tiir sai samuti puhaste paberitega läbitud ja nii saimegi auväärse eel-eelviimase koha.
 Autasustamisel selgus, et olime sõpruskondade klassis saavutanud lausa 3. koha, seega karikas ja kastitäis riisihelbeid :-)



Pildid laenatud Otepää Sport webist, video autor Lilli.

Kommentaare ei ole: