29.3.23

20.02 Suusatamine lumesajus, Gudauri


Täna gondlid jälle ei sõitnud, sest mägedes oli tugev lumesadu. Plaan oli alguses koos teistega kellel ski touri suusad liikuda radade vahelisel puutumata alal kuid mul sai kiiresti selgeks, et oma viletsa treenitusega ma teiste tempos ei püsi, samuti oli nähtavus lumesajus väga vilets. Püsisin ettevalmistatud radadel ja ka seal oli aegajalt arusaamatu kus olen või kuhu sõitma peab. Radu tähistavad tokid olid väga suurte vahedega enamasti ainult ühes raja ääres ja oli lõike kus need puudusid täielikult. Paar korda jäin seisma ja ootasin kui ilmuks keegi nägemisulatusse kelle järgi saaks edasi liikuda. Lõunapausi tegime ühes mäepealses kohvikus kus sai jälle hatšapuri tellitud, seekord üks lihaga ja teine topeltjuustuga. Juustuga oli parem. 
Teetermos oli kõigil päevadel seljakotis kaasas, seega juua ostma ei pidanud. 
Lumesadu aina tihenes ja ühel hetkel Johan helistas, et tulgu ma kiirest alla sest buss ootab ja teed pannakse varsti lumesaju tõttu kinni. Kodutee oli juba läbi paksu lume ning mõned veokid olid ka seisma jäänud. Mäel läbitud teekond. Kokku 41km.
Kuna mäepäev jäi lühikeseks, siis jälle jalutuskäik mööda küla (poode)
Mingi hariduskeskus
Septembris oli siin mingi mägimaraton, päris korralike tõusumeetritega
Valuutavahetusi on Stepantsmindas iga nurga peal, ka sellises putkas


Üks kohalik politseikastikas
Baarilett aga mitte kõrtsis vaid külapoes


Siit saab välja lugeda: PEPSI
Lambipirnid nagu vanasti
Suhkur, pähklid, nuudlid ja teised tundmatud ained sellistes tünnides
See monstrum keset küla tekitas küsimusi, vastus leidus internetist - veneajal oli siit vastasmäele Gergeti kiriku juurde viinud köisraudtee!
Meie hotelli info

Kommentaare ei ole: