20.3.23

18.02 Gudauri suusakeskus

 

Hommikune vaade aknast - Gergeti kirik ja Kazbeki mägi

Lähivaade Gergeti kirikule

ja Kazbeki tipp ka suuremalt, juba hakkavad ka pilved kogunema

hotelli õuenurgas oli ka ilmselt endine kindlustorn

Vaade Gergeti külale, sellised ilmetud ja hallid on pea kõik majad Gruusias

Mingi vana monument mis olla pühendatud Venemaa ja Gruusia sõprusele

üks õige kaukaaslane paneb oma bemmile vastava numbri ja sõidab suusalaenutuse ukseette

suured hotellid suusakeskuses ja esiplaanil kohalik kiirabi

Gudauri suusakeskus on peamiselt mäe lõunapoolne nõlv aga meie küla asus põhjapool ja teoreetiliselt oli ka sealtpoolt võimalik gondlitega üles saada kuid täna need ei töötanud ja nii sõitsime bussiga suusakeskusse. Kellel oma suuski polnud, need said rentida, aega kulus selleks tohutult ja isikut tõendav dokument tuli pandiks jätta. Seega võta näiteks juhiluba kaasa kui just ID kaarti ei taha 5 päevaks sinna jätta. Selgus, et näiteks ski tour komplekti rent 5 päevaks on ca 250€ ehk siis päris kirves.


suusalaenutus 

Ilm oli päikseline. 


Alustasime lihtsamatel nõlvadel Valdo õpetussõnade järgi puuduva tehnika lihvimisega ja pärast jagunesime vastavalt oma tasemetele. 

Lihtsamad rajad olid küll üsna korras kuid siiski oli pea igal pool väljas kive ja kruusa, seega lund oli ilmselgelt vähe. Nüüd jäime Johaniga kahekesi ja leidsime, et meil pole teistega enam sidet.

 Nimelt kõik kes olid kohalikud SIM kaardid ostnud, olid ka oma kaardid välja võtnud ning Eesti numbrid ei toiminud. Samas meie olime lootnud keskuses lubatud tasuta wifile kuid seal polnud isegi mitte tasulist. Õnneks saavutasime viimasel hetkel silmside kui teised gondlisse läksid ja saime ka õiges suunas liikuma. Nimelt olid vahepeal tööle hakanud ka teisel pool mäge olevad gondlid ja meie buss tuli just sinnapoole vastu. 

Meie selle päeva teekond Geoape kaardil. Suuskade ja tõstukitega sõitsime 29km.

Kommentaare ei ole: