10.5.19

29.04 Tudengipäevade autoorienteerumine

Seiklusministeerium korraldas juba üsna mitmendat korda Tartus tudengipäevade autoorienteerumist ning seekord läksin sinna koos Siimu ja Lilliga. Autoks oli Siimu Passat mis Retro klassi ei mahtunud, 99a jäi 3 aasta võrra liiga uueks.
 Töökorraldus oli nii, et Siim sõitis, Lilli jooksis ning mina lugesin kaarti.

 Start oli Maaülikooli võimla juurest, ning Joonas üllatas 2 kaardiga millest üks oli peaaegu pimekaart. Siniselt taustalt oli näha jäetud ainult punktide vahetu ümbrus ja triip mõne teise punktini.

Nüüd maksis kätte see, et ühtegi linna paberkaarti kaasas polnud, oli plaanis võtta aga ununes. Õnneks oli ka pimekaardil tuvastatav Tartut pooleks jagav raudtee ning selle võtsingi aluseks, kõigepealt raudteest läänes olevad punktid, siis idapoole. Kuna üldpilt polnud alati selge, siis tuli sisse mitmeid vigu kus tuli tagasi sõita mõne punkti pärast. Rohkem probleem tekkis punktiga 7 mille asukoht oli kuskil tööstusterritooriumi taganurgas. Ainuke kaartidel olev tee sinna oli tõkestatud keelumärgiga, leidsime ka alternatiivi kuid seal oli viimase värava ees üks bemm mida parasjagu pesti. Läksime ikka keelumärgi alt ja näha oli, et seda tegid ka teised. Selle punkti loogika jäigi segaseks, kas oligi mõeldud keelumärki eirata või oleks pool kilti jooksma pidanud? Lõunapoolne kaart oli juba tavapärane ning seal probleeme polnud.

 Vahepeal oli saabunud pimedus ning pimekaardi idapoolne osa oli sellevõrra keerukam, eriti kui tänavadi ei tunne. Ühesuunalised tänavad tekitasid segadus, näiteks punkt 15 juures, nimelt oli ühesuunalisus küll kaardil märgitud kuid nii peenelt ja hallilt, et pimedas pealambiga rappuvas autos polnud see tuvastatav. Finišisse suundudes oli EPA tornühika juures foor juba vilkuval režiimil ning meil oleks otseliikujana pidanud seal eesõigus olema, ometi tuli vasakult üks auto ja selle järel sireeniga Politseibuss otse meie ette. Politsei keeras sellele autole diagonaalis ette ning kordnikud jooksid auto ust lahti kiskuma. Kui me juba mööda saime vastassuuna kaudu, oli näha, et juht tõmmati autost välja asfaldile, ilmselt oli purjus.
Finišis selgus, et olime saavutanud vabaklassis 3. koha ning saime auhinnaks klaasist "karika" ning karbi komme.

Võib kordaläinuks lugeda seega :-)

Ühel teisel ekipaažil läks aga kehvemini, nemad said löögi hooletu juhi poolt lahti jäetud veoki tagauksega ning peavad ilmselt oma Saabi maha kandma :-(




Kommentaare ei ole: