16.8.17

28.07 SS AO

Suveseikluse autoorienteerumine. Esimesel SS-l Saaremaal oli olnud öine autoorienteerumine kuid hilisematel mitte. Nüüd olid Gert ja Taavi teinud selle omamoodi kujul. Läbitavateks punktideks olid kivid ja mälestusmärgid mis päeval oleks olnud liiga igavad. Iga kivi kohta oli 3 vastusevarianti ning vastavalt sellel tuli vastuseks saata tähed A, B või C. Kuna kõik seiklejad pole professionaalsed autoorienteerujad siis oli lubatud ka tiime ühendada. Start pidi olema 23.00 aha venis sujuvalt 23.30 peale ja siiski ei saanud päris kohe minema, sest lihtsalt ettevalmistustega ei saanud valmis. Mina läksin kaarti lugema Allveelaeva Raulile, algul pidi keegi veel meiega ühinema, kuid lõpuks olime ikka kahekesi. Aega anti 4h ning finiši võis kinni panna omale sobival hetkel ja kohas, peaasi et kontrollaega ei ületa. Piirkond jäi laagripaigast lõunasse ja enamus punkte oli üldse Sõrves. Otsustasin päripäeva ringi kasuks ning sama tegi mitu tiimi, nii eksinud kui Oh ja Ah. Nendega käiski esialgu peamine konkureerimine. Raul oli magnetitega katusele pannud ka töötuled ja nendest oli kivide otsimisel kasu kuigi sisse ja välja lülitamine oli tal ebamugav. Kaart oli peaaegu mustvalge ja nii hullusti välja zoomitud, et pimedas rappuvas autos täpset kohta tabada oli ka päris raske. Kaardileht ise oli suurem kui A2.
Õnneks olid punktide vahed päris pikad, ning sain ära taastuda enne kui süda jälle pahaks hakkas minema. Siiski päris hulluks olukord ei läinudki. Sõrvele jõudes oli mul üht tankiga kivi otsides rohkem ebaõnne kui teistel ja jäime üksi. Tiitsu keeras kah teistsugust ringi sõitma. Mõntu kooli kivi poleks ilmselt leidnud kui päeval poleks seal tohutult aega kulutanud seda Ekesparre kabelit otsides, kuid nüüd ma teadsin täpselt kus see on ja samal ajal sai Raul käia võtmas kaht läheduses asuvat punkti. Mõnes kohas tekkisid probleemid kui kaardile märgitud teed tegelikult enam polnud või olid punktid nii lähestikku, et peaaegu varjasid teineteist kaardil, näiteks 10 ja 11. See 11 jäigi leidmata, teised olid küll leidnud, kuid veidi kaugemalt kui see kaardil kujutatud oli. 38 punkti sisestades tegi Raul vea ja vastus A läks 48 punktile, kõne Gertile andis info, et meil vigu pole, seega oli see vastus õige kuid 48 punkti lähedusse jõudes oli see juba ununenud. Siiski päris punktini ei sõitnud kuna saime veast aru ning keerasime üht väikest teed pidi tagasi otsem järgmise suunas. See tee viis meid aga läbi taluhoovi, õnneks öösel ohtu kellegiga kohtuda polnud. Omapärane oli 51 punktis kottpimedas torni ronimine, pealamp oli kustunud ja taskulambiga ei saa ju ronida, seega panin taskulambi tornialla püsti ja ronisin alt tuleva valguse abil. 54 jäi meil jälle leidmata, olla vist kuskil puutaga olnud see kivi. Nüüd oli pikk ülesõit ja lootus võtta veel üks punkt, õnneks jõudsime ka teise võtta, rohkem polnud aga kuidagi võimalik. Aeg sai täis ja siirdusime tagasi laagrisse, väsimuse märke ilmutasime juba mõlemad. Kokku sai sõidetud 209km ja sõiduaeg 4:22. Kahjuks oli osavõtjaid katastroofiliselt vähe, tabelisee läks 11 tiimi kellest 5 reaalselt võistlesid. Võitsime üsna napilt OhJaAh ees.
Eksinud oleks olnud aga 3. kui poleks ajaga puusse pannud. Gert oli kõvasti vaeva näinud selle võistluse ettevalmistamisel, näiteks kaartide trükkimine ca 100€ kuid selle nullis vähene osavõtt, oli meid ju kokku 41 tiimi seal tegelikult. Magama sai umbes 4.30.
TULEMUSED  TEEKOND 

Kommentaare ei ole: