8.8.17

26.07 Suveseiklus "Kohalesõudmismäng"

Saaremaal oli Suveseiklus (SS) juba teist korda, kuid esimesel korral ma kahjuks ununenud asjaolude tõttu ei osalenud. Paar aastat tagasi enne Hiiumaa suveseiklust võtsime ette ka Saaremaa legendid ja käisime mõned kohad läbi. Mõnda nendest kohtadest sattusime nüüd uuesti.
Saarele sai seekord mindud päev varem, sest tutvuste kaudu oli meil telkimiskoht mereääres ühe suvila juures. Umbkaudsete koordinaatide järgi sai aerofotolt vaadatud koht üle ja teada oli, et seal on mingi saun. Tegelikkus oli aga hoopis miskit muud, saun oli kõige tagasihoidlikum asi seal üldse. Igatahes oli see ka telkimiseks üliäge koht otse mererannas. Kivisest põhjast hoolimata sai ka ujumas käidud sest vesi oli väga soe. Kolmapäev oli ka vist esimene tõeliselt suvine päev sel suvel üldse.
SS kogunemine pidi olema 18.30 aga enne sai tehtud poetiir Orisaares ning kohtutud Eksinud Tiitsudega, nemad olid ka seekord rajameistrid lisaks Gert-i perele ja Klemmidele. Kogunemiskellaaja lähenedes sõitsime tammile kus 2 puhkekohta, Muhupoolsem neist pidi olema aerofoto põhjal kogunemiskoht. Osa rahvast aga oli peatunud Saaremaa poolsel kaarel ning mingil siiani arusaamatul põhjusel oli ka Gert sinna läinud ja särke jagama hakanud vales kohas. Peale pikka ootamist ja Rauli drooniga tehtud luuret sai ka sinna mindud.
Kohalesõiduks anti "rallilegend" ja 2 lehte fotodega. Kahekesi oli päris raske fotosid märgata ja nii jäigi suur osa meil leidmata kahjuks. 
  
Laagriplats oli suur ja seadsime end sisse Allveelaevnike haagissuvila kõrvale majadepoolsesse külge. Osa telke olid aga metsapoolses ääres, keskelt jäi plats lagedaks ja seal said lapsed ja koerad mängida palli ja kulli. Peldikutega oli kitsas, ainult üks majake kahe istekohaga kuid seegi oli omapärane - platsipoolne sein oli klaasist ning ees vaid õhuke kardin. Kui päeval veel klaas kuidagi peegeldas ning seesolija sai vähemalt privaatsust ette kujutada, siis pimedas süüdatud laelambiga olid peldikus nagu telekas terve laagriplatsi jaoks, nii käidigi pimedas peldikus pealambiga seda süüdates ainult poti otsimiseks ja kätepesuks.

 Pesemisega oli ka kitsas, üks dušinurk saunas kus vett ainult nirises kuid pestud siiski sai. Õnneks olin kaasa võtnud 10L kanistri, nii sai enne magamaminekut end suht sooja veega üle loputada otse telgi juures. Vaja läks seda ka päeval sest vihma tõttu olin pidevalt porine ja enne autosse istumist tuli käed ja jalad vähemalt üle loputada. Kaasavõetud pikendusjuhe sai väliköögi kõrval varjualuses ühendatud viimasesse vabasse pessa ja nii oli vähemalt koht kus legende lahendada. Järgmine aasta tuleb targem olla ning vähemalt 10m juhe võtta, alati pole nii mugavad olid kui paaril eelmisel aastal on laagriplatsil olnud. Köök oli samuti ülerahvastatud legendilahendajate poolt ning autost kaugel, seega söömine ja söögitegemine toimus seekord priimusel otse telgijuures. Telki muide söögikraami jätta ei soovitatud - rebased, kährikud ja nugised pidid kohe jaol olema.
Enne esimese päeva legendidesse süvenemist oli veel 2 mängu: viktoriin ja bingo. Viktoriin oli nn. Kuku raadio stiilis, ehk teisele küsimusele vastaja sai auhinna, enne pidi ka oma tiiminime hüüdma. Auhindadeks olid nostalgilised Saaremaateemalised meened.
Kui järg jõudis Saaremaa liha- ja piimatootmiskoondise klaasikomplektini, oli küsimus, et mitu valda jääb Saaremaale alles peale reformi. Seda olin mingilt kaardilt näinud ja vastus 1 tõi mulle teise küsimuse - mis pealinn on Kuressaare? Sedagi olin kuulnud kuid sel hetkel meelde ei tulnud, õnneks võis tiim aidata ja Tiiu teadis kohe, et päikesepealinn. Klaasikomplekt oligi käes :-) Igatahes oluliselt asjalikum auhind kui Jörpa CD... Bingo oli aga tutvumismäng. Paberil ruutudes olid erinevad väited ja tuli eri tiimidelt küsida kas see kehtib nende kohta ning siis tiiminimi sinna kirjutada, vähemalt üks rida, veerg või diagonaal tuli kokku saada. Meie kohta aga ei käinud mitte ükski väide... ilmselt seetõttu, et saatsin soovitud 3 küsimust oma tiimi kohta liiga hilja ära. Hiljem tagantjärgi mõeldes oleks siiski 2 võinud õigeks lugeda kui arvestada ka puuduvaid tiimiliikmeid.

Kommentaare ei ole: