21.10.23

15.07 Avo Põldsalu mälestusvõistlus

 

Artikkel Tõrva kodulehel  Tulemused  Teekonnad kaardil  

Kui varasemalt olen ma teinud raja isegi üle 2 kuu varem, siis seekord ei leidnud vaba aega enne kui 2 nädalat enne võistlust. Valitud piirkond oli Tõrvast idas. Esmakordselt kasutasin üheks aluskaardiks Eesti kaardi orienteerumiskaardi töötlust. See osutus aga probleemiks, kuna printer, millel võistluskaardid trükiti ei osanud seda kõige paremini trükkida ja väiksemad teed olid eriti pimedas raskelt loetavad. Proovitrükk oli mul palju parem ja sellega poleks probleemi olnud. 

Kuigi raja tegemisest oli vähe aega möödas, tuli üks punkt kohe välja jätta, sest testsõitjalt tulnud info põhjal oli RMK teeehitus ühe tee muutnud nii kitsaks, et puudus ümberpööramise või möödasõidu võimalus. Kontrollisin selle koha ka ise enne võistlust üle ja tõesti ei saanud kasutada


Medalid ootasid kõiki osalejaid

Ja tulemused on siin, Satana Koirat viis rändkarika koju tagasi


Foto: Egon Bogdanov
Siin mõned huvitavamad kohad rajalt, Voitkade punker. See asub mäekünkal elektriliini kõrval ja väidetavalt olid nad omale sealt ka elektri sisse vedanud ning küte ja telekas olid olemas olnud.
Üks mälestussammas, see valmistas suure üllatuse ühele osalejale kes arvas, et teab seda kanti hästi aga mööda sõites kivi kordagi märganud polnud.

Palju poleemikat tekitas KP 25 kus küsisin põllul kasvavat vilja, variandid: oder, nisu, kaer. Googeldamine ja mõnelt inimeselt küsimine andis õigeks vastuseks oder ja nii ma seda ootasin. Finišis aga väitsid mitu osalejat, et nad vanad põllumehed ja see on hoopis rukis, samapalju viljavedajaid oli arga odra poolt. Vahepeal olen selle teema isegi unustanud aga tegelikult 100% kindlust pole siiani, et mis see vili siis oli... :-)




Bussiootepaviljon Rullis

See teedekaart oli mul aastaid pinnuks silmas, sest 2007 suveseiklusel polnud ma seda leidnud aga nüüd leidsin üles panin võistlusse sisse. Jälle suur üllatus ühel osalejal kes seda teed pea iga päev sõidab, polnud aimugi sellisest monumendist tee kõrval.
Kontrollpunktide statistikast jäi silma niipalju, et suurim mure oli võistlejatel punktiga 41 kus oli küsitud helkurposti tootmisaastat, õige vastus oli 2016. See oli trikiga küsimus, kuna tootmisaasta oli sinna pressitud numbrina 16. Kolmeteistkümnest tiimist kes seal käisid, vastas ainult 3 õieti. 

Teine murekoht oli punkt 4 kus ei märgatud Erametsa sildil väikses kirjas teksti sildi allääres, 10 tiimi hulgas 3 õiget vastust.
 Üllatavalt palju valesid vastuseid oli ka punktis 39, 12 läbinu hulgas olid pooled vastused valed. Seal midagi keerulist ju polnud ja ma ei oska seda fenomeni selgitada.
Punktides 49 ja 50 käisid kõik võistlejad, samas punktis 24 ainult 2 ekipaaži.

Kommentaare ei ole: