15.2.22

12.02 Alutaguse maraton

 

Tavaliselt on Alutagusel ikka metsas lumega kitsas olnud, seekord probleem puudus ja seetõttu oli lausa 3 klassikajälge kogu raja ulatuses. 22km start oli tund peale pikka maad ja osalejaid oli vähem kui eelmistel etappidel. Ilusa ilma tõttu panin kaamera pähe ja sõit sai 30x kiirusega üles filmitud. Kahjuks minu hea idee kasutada kaamera veekindlat korpust sooja hoidmiseks, et aku kauem kestaks sai tagasilöögi seal tekkinud udu tõttu. Seega video kvaliteet pole just parim, eriti peale Youtuubi laadimist, originaal on parem.

Sõit ise polnud raske, ca 5C külma tegi määrimise lihtsaks ja tõesti suusad pidasid hästi, kahjuks ei saa seda öelda libisemise kohta. Sellesse on vaja veidi süveneda aga ilmselt on vaja pidamisala lühendada. Alutagusel on enamus rajast paaristõugetega läbitav, eriti lühikesel maal, seega järgmine kord peab juba probleem lahendatud olema. Võibolla isegi tuleks sinna uisusuusaga minna ja väga vähe pidamist panna. 

Lühikese maa ainuke TP asus poolel distantsil ja seal ühines rada juba tund varem startinud pika maaga kus kiiremad juba ees olid, seega liiklus läks tihedamaks. Traditsiooniliselt raja esimesed ja viimased kilomeetrid olid taaskasutuses aga hea uudisena oli seekord rajamasin vahepeal üle käinud ja lõpp kulges samuti ideaalsetes rajaoludes. On ju varasemast ajast meeles kuidas viimasel 5 kilomeetril on tulnud ilma ühegi klassikajäljeta laperdavate suuskadega sõita.
















Kommentaare ei ole: