5.12.22

3,4.09 Pakri süstamatk

Sea Kayaking Estonia süstamatk viis seekord Väike-Pakri saarele. TEEKOND  PILDID  Rene PILDID  Marki PILDID  Maria PILDID  

  

Kui Paldiski asub Pakri poolsaarel, siis seal vastas üle vee on 2 saart ja suurem neist (loomulikult) on Väike-Pakri. Kogunesime ja retk sai alguse kurikuulsast Kurkse sadamast. Ei ole just külalislahke koht, keegi kuri inimene on sellele suure värava ette pannud ja kui sa pole nõus 10€ talle maksma, siis pead parkima värava taga kitsa tee ääres kuigi seespool väravat on ruumi laialt ja ilmselgelt on see ruum seal varem olnud, mitte pole see rahakoguja seda sinna teinud. Me siis tassisime käeotsas oma varustuse mereäärde.

 

Esimene etapp oli kerges vastutuules 4,5km saarele. Seal oli väike peatus mille käigus sai jalutatud ühe kiriku kunagise asukohani geopeitumise eesmärgil. Põnevaks läks aga siis kui süstadega jõudsime saare põhjatippu, nüüd ei varjanud saar enam lääne tuult ja olime külglainetuses. Kahjuks need põnevad momendid jäid videole salvestamata kuna Gopro aku otsustas tühjaks saada, just otsustas, sest mingit loogilist põhjust tühjaks saamiseks peale ca 6min filmimist polnud. Eneselegi üllatavalt jäin püsti ka juhul kui ikka kõvasti üle meetrine laine tuli küljelt ja laine hari lõi üle süsta. Kuna ilm ja vesi oli päris soe, siis seekord kuivülikonda ei võtnud vaid ainult veekindla jope. See teine etapp oli ca 9km. Saare kõige läänepoolsemas punktis lõime üles laagri kadakate vahele.

Ringi jalutades vedeles palju pomme ja lehmade kehaosi, kas need ka omavahel seotud olid, ei tea, pigem mitte.
Õhtusöök valmis priimustel, olemas oli ka lõke


Teist päeva alustasime 6km jalgsimatkaga pankrannikul, et panga alt ühes suunas ja pealt tagasi. Algul oli kõrguste vahe väiksem, hiljem suurem.


Kivistisi oli tohutult
Panga all jäi silma ka see pealuu, hiljem hulk muid detaile, oletasin, et tegu on pangalt juhuslikult alla sadanud isendi jääkidega. Nimelt on saartel vabapidamisel mägiveised. Nendega oli ka hiljem kohtumine tagasiteel ja päris pikk mõttekoht oli nende sõbralikkus või selle puudumine, läks õnneks. Sarved olid muidugi muljetavaldavad ja distsiplineerivad.
Rene leidis geoloogihaamri
Militaarne torn
Ohutud pommid
Peale jalgsimatka kulges süstadega teekond Kurksesse kahe saare vahelt ja allatuult. Vaatasime üle ka ühe puidust dorpeedokaatri vraki. Järgneval pildil olen mina kollane ja vasakul on Johan ja Inga. Pildi autor on Maria.

Kommentaare ei ole: