7.12.22

09.09 Tartu Motoshow 2022

 Siin väike PILDIALBUM sellel ürituselt. 

Maastikusuutlik matkaauto
Rohelist värvi autod oleks nagu punasesse raamatusse tänapäeval kantud, no nii vähe on neid.
Plekksepp "voolib" ilmselt Porchele uut detaili
Olen juba mitu aastat jälginud leeduka Vanagase tegemisi ja nüüd on põhjust rohkemgi, kaardilugejaks valis ta omale Kuldar Siku ja lähevad koos Dakarile. Süvenedes auto andmetesse - 5L V8, selgub et tegu on tema eelmise aasta autoga millega õnnetult upepallitades pidi eelmise Dakari katkestama. Sel aastal on tal juba uus mudel millel 6 silindriline turbomootor. Aga selle näitusel olnud autoga stardivad Dakarile eestlased Urvo Männama ja Risto Lepik.
Kuldar Sikk poseerib Century Racing CR6 tagaveolise bagi ees, selle autoga sõitis seni Urvo Männama. Autol on 7L Chevy V8 mootor.
Ja et põnevam oleks, siis läheb võistlema veel üks Eesti paar - Toomas Triisa ja Mart Meeru. Mõlemad on Dakaril juba käinud aga hoopis mootorratastega. Triisa kusjuures võitis Malle-moto klassi kus sõitjal puudub taustameeskond, ainult kast varustuse ja tagavaraosadega võib olla. Nüüd on nad stardis Can-Am Maverick X3 bagiga.
4-veoline volga mis väidetavalt tehti Brežnevile jahilkäimiseks. Autosid tehti alla 10 ja ühtegi täielikult säilinud isendit pole. Antud isend taastati võimalikult algupärasena Ukrainas ja kuulub ühe Võru kollektsionääri kogusse. Automoto foorumis on selle auto saamisloost pikem teema.
Kui minu tööauto oleks sinine, siis näeks ta selline välja aga on hoopis hõbedane.
Suzuki S-Cross mudeliuuendus on eemalt vaadates päris erinev aga lähemalt uurides ja andmeid vaadates selgub, et kere on ikka sama ja ka sisu paljuski muutmata. Enam ei pakuta üliökonoomset 1,6B mootorit vaid hübriide turbomootoriga. Testijad on täheldanud pea 2L suuremat kütusekulu kui vanal mootoril oli. Niipalju siis rohe(aju)pesust.
Mati Leivategija on automaailmas tuntud nimi, viimasel ajal pühendunud rohkem vabatahtliku tuletõrje tegemistele. Hüürus on neil nüüd uus auto mis kuskilt Lapimaalt hangitud. Tegelt päris vana masin aga väidetavalt heas korras ja Eesti mõttes erilise varustusega. Kamaz, millega ta mõni aasta tagasi Baikali ääres käis, sai Ukrainlastele saadetud aga selle kastis olnud olmekuut on nüüd selle auto haagisel. Auto on värvitud/kleebitud uue Eesti päästeautode standardi kohaselt.
Red Bulli demoautosid on ennegi liikumas nähtud, seda aga varem mitte, RAM 1500 põhjal 2021a ehitatud.

Kommentaare ei ole: