15.7.22

02.05 Madeira: Funchal ja Monte park

Selle päeva pildid on SIIN. ja teekond kaardil SIIN.

Teisel päeval oli esimene külaskäik Funchali turule, ilmselt oli suurem kauplemine juba varahommikul ära olnud kuid olulisemad kaubaartiklid sai ikka ära nähtud

Nii käib tuunikala tükeldamine. Kui seni oli minu teadmine tuunikalast piirdunud konserviga siis reisil sai ära proovitud ka korralik küpsetatud värske tuun ning see on ikka hoopis miskit muud kui konserv, ei usuks et see üldse sama asi on. 
Need mustad limukad on kohalike keeles espada aga eesti keeles peaks see olema süsisaba.
Pidi elama ookeanisügavustes ja kui ta siis kätte saadakse ja välja tõmmatakse lähevad silmad punni ja sisikond tulevat ka välja, on ta ju harjunud suure rõhu all olema.
Suur osa puuviljadest olid mulle tundmatud
Ühel vanalinna peatänaval olid paljud uksed maalingutega kaunistatud
Väga levinud olid katustel sellised päiksepaneelid mis siis ilmselt vett soojendasid
Monte park on idamaistes stiilides troopiline park mäenõlval


Pargis asus ka näitustemaja kus alumisel korrusel oli mineraalide näitus
ja üleval Zimbabwe kaasaegsed kiviskulptuurid
Sealt lähedalt sai alguse ka traditsiooniline toboganisõit kus puidust jalastega kelguga sai umbes 2km 15€ eest mööda sõiduteed autode vahel alla lasta. Kelgul oli siiski ka 2 juhti.
Magav kass müüb küünlaid
See kohaliku elektrifirma Hilux on hea näide sealsetest tööautodest, originaalkastiga kastikaid praktiliselt polnudki.
Kui hommikul oli maalitud ustega tänav vabalt läbi jalutatav, siis pealelõunal juba täis pisikesi kohvikuid, lauad ja letid otse tänaval.

Toores veiseliha tükk toodi lauda tulikuumal laavakivil ja siis lõikasid ise selle viiludeks ja säristasid valmis. Mina kulutasin veidi liiga palju aega pildistamiseks ja filmimiseks ning kivi jahtus lõpuks ära aga tooreks siiski liha ei jäänud ja maitsev oli ka. Maksis see 15€ koos kartuli ja salatiga
Õhtul sai hotellist jalutatud 1,5km lähimasse ostukeskusse kus suur toidupood, peamiselt sai ostetud joogivett ja apelsine. Lähemale jäid ainult pisikesed turistidele mõeldud poed kus kogu kraam kordades kallim. Punane uss pildid on rattatee.

Kommentaare ei ole: