6.1.22

20.08 "Ei saa me läbi Lätita" 2. päev

 

Teise päeva esimene peatus oli Remte mõis mis tundus samuti kool olevat
Koduloomaaias "Silavas" leidus igasugu sulelisi ja karvaseid


Meeskonnamängudest toimus vahepeal aeglussõit rattaga, tuli umbes 10m sõita maksimaalselt aeglaselt jalga maha panemata, osa võis võtta 2 liiget meeskonnast. Kahjuks läks kaduma info, et tulemused summeeritakse ja nii pingutasime Taaviga maksimumi peale, Taavil läks aga kehvasti ja kaotas tasakaalu ning sai 0. Järgmiseks pidi kontuurkaardile märkima terve hulga Läti linnu, ka see ei läinud meil just hästi. Eriti kehvasti läks aga Ciecere järve vaatetornist täpsusvisetega, jäime eelviimasteks, süüsdistada võib tugevat tuult. Torni juures sai ka (aferisti)suppi, seekord oli see hinnas sees.
Salduse linnas oli jälle jalgsiekskursioon, seekordne giid oli üks parimaid keda Lätis olen kohanud. Mingil hetkel selgus, et giididel on ka osa meeskonnamängudes, ehk nad esitasid küsimusi räägitu ja vaadatu kohta ja kiireim vastaja sai talongi, need läksid aga võistluses arvesse hiljem. Kahjuks osa ekskursioone oli venekeeles ja siis polnud meil lootstki ning inglise keeleski oli palju kiiremaid vastajaid. Mõni giid aga ei andnud mitut talongi kui üks vastaja mitu korda kiiremini vastas ning andis mõnele aeglasemale.
Saldus pidi tähendama magusat läti keeles, sellest ka lehmakommivabrik linnas ja jäätisevabrik. Lubatud ekskursiooni kommivabrikus aga ei toimunud, oli lihtsalt üks pikk film tehase ajaloost, kahjuks üsna igav. Samuti jäi ära kommisöömisvõistlus. Linna servas jäätisevabriku müügipunkti hõivates aga tekitasime kohalikes palju pahameelt kuna järjekord oli metsik ja aega läks kaua. Jäätisekokteil oli aga väga hea. 
Maantee ääres oli aegajalt mõni vana tehnika vaatamiseks pandud.
Laagri peamaja fuajees laeti elektrirataste akusid aga siin pildil on ka üks kass! Ta otsis sõprus kõigil õhtutel ja käis ka telkide vahel.
Kuna õhtul pidi toimuma Läti teemaline esinemine, siis leidsime, et Mattias võiks meie eest välja astuda. Siin käib lauluproov :-)
Päeval ära jäänud lehmakommisöömisvõistlus toimus ka nüüd ja seal esindas meid tublilt Liisi, pärast pani aga Mattias oma paremuse maksma lauldes 2 Kuramaa teemalist laulu. Eelnevalt sai ka arutatud mõnede luuletuste üle kuid lõpptulemus oli parim mis üldse võimalik!
Päeva läbisõit 86km.

Kommentaare ei ole: