28.2.21

23.01 Põlvamaa suusarajad

 2013 oli korralik talv ja käisin elus esimest korda Mammastes ja Savernas suusatamas. Savernasse isegi vahepeal sattusin vist korra aga Mammastes polnudki rohkem käinud. Nüüd sai laupäeva plaani võetud lausa 4 rada. (Kõik rajad kaardil)

Kui 8 a tagasi oli Mammastes märtsi lõpp siis hoolimata piisavast lumest, polnud enam paljud rajad sisse aetud. Lihtsalt kevad ja polevat mõtet. Seekord oli aga lund veidi vähe, jälle polnud kõik pikemad rajad sees. 

Terviserajad.ee andmetel oli suusarada ka Intsikurmus. Kaardil märgitud alguskohas puudus parkimisvõimalus ja näha polnud ka suusajälgi. Mõnisada meetrit eemal leidus parkla ja kohalikult koerajalutajalt sain ka suuna kätte kust suusarada leida. Rada nagu oli aga suusajälgi mitte, tegin lagedal 600m tiiru ja lugesin selle raja ammendunuks - igasugune tähistus puudus, rada oli hooldamata ja jalutajaid täis, jäisest laskumisest edasi metsa minna polnud väga mõtet. Kas seda rada üldse hooldatakse, ei tea, kuu aega hiljem pole igatahes ühtegi kommentaari lisandunud terviseradade portaali.

Saverna oli juba tuttav koht, 3km rada oli heas seisukorras aga selle pikendus mis peaks 4km moodustama oli selline matkarada, vajus läbi ja muld osaliselt väljas. Rohkema lume korral on siin muidugi rajad korralikud ja hooldatud.

Valgjärvel polnud ma varem suusatanud, küll olin ma siinse discgolfi raja läbi mänginud ja selgus, et suusarada samale alale mahutatud. Päris lahe kuidas 3km rada on selle väikse pargi piires ja nii vaheldusrikas. Kohtusin ka rajameistriga ning sai juttu aetud, edu talle igatahes selles ettevõtmises.

Kommentaare ei ole: