13.6.24

01.03 Tarangire rahvuspark

211 km sõitmist

Hommikul pakkisime asjad safariautosse
Lihtsalt üks kraavi sõitnud veok aga kodus suurelt ektraanilt seda pilti vaadates avastasin tõenäolise põhjuse miks see avarii võis juhtuda - juht tegeles kõrvalise tegevusega: "Reading Bible"

Teisel Eesti pundil oli sama päevaplaan aga ühel hetkel läks nende auto katki, bentsupaagi toru oli katki ning oli kaks varianti kas bents voolas välja või tõmbas mootor õhku vahele. Aeglaselt suutis siiski liikuda, seega läks remondikohta otsima ja meie auto sai rohkem täis, see tagumine keskmine istekoht on külmkapi otsas.
Tarangire pargis on suured loomad ja suured puud, alustuseks selline ahvileivapuu ehk baobab
ja varsti ilmusid välja ka suured loomad - vandid. 
Neil sattus palav olema ning 2 suuremat isendit otsustasid meile anda veešõu. Kuna peegelkaamera aku streikis, siis on see pilt pärit Gopro videost
Lõunasöögiks oli meile kaasa võetud igaühele selline karp, sisaldas hamburgerit mille sai pudenes pulbriks ja pihv oli ülipiprane, mina seda süüa ei suutnudki. Kanakoib oli surnuks praetud nagu kõik kanad siin maal kuid kõlbas närida, pannkook, keeksikukkel, banaan ja mangomahl. Miski kolmnurkne pirukas oli ka veel, igatahes nälga ei jäänud. Lisaks oli auto külmkapp veepudeleid täis ja joogipuudust meil ka polnud.
Lõunasöögi kõrvalt võis jälgida kuidas paar pühvlit end vees jahutasid

siia pildile on üks "kraana" end peitnud. Kaelkirjak on muide Tansaania rahvusloom!
ja mõned lähemad portreed ka
emane
isane
kaelkirjaku kasukast otsib omale toitu kuldnokk-pühvlilind



termiidipesa
Üks lõviperekond jalutas mööda teed ning 20 safariautot tiirutas ümber nende. Kuna kõik turistid soovisid parimat pilti saada ja seda enamasti ikka telefoniga mitte korraliku kaameraga, siis trügiti autodega ikka lähemale ja lähemale. Väiksed kutsud näuksusid aegajalt ja kartsid kuid ema rahustas neid, autod pole ohtlikud, lihtsalt tüütud ja peate harjuma.. Aga uskumatu tunne oli seda seltskonda nii lähedalt näha ja kuulda, täpselt nagu kodus vaadatud Serengeti seriaalis.
mingi frankoliinkana, võibolla punakurk
Hundkuldnokk
mingi "hornbill" ehk sarvnokk või kiiverlind aga ei tea milline täpsemalt
kui lindudel tuleneb nimi tihti välimusest siis selle pärdiku liik võiks olla neoonsinimunaahv, tegelikult aga vervetahv
selle impala üks sarv on kasvanud väga vales suunas. Üldiselt sarvilisi nägime Tarangires pigem vähe
tagasi peavärava juurde jõudes tahtsin minna vaateplatvormile kuid tee oli arusaadavalt tõkestatud. Siinkandis on (okkalisi) põõsaid kombeks kasutada nii aiana, tõkkepuuna kui ka ohukolmnurgana või liiklust suunavate teemärgistena. Seega kui enne kurvi on teepeal põõsas või oks, siis suure tõenäosusega remonditakse kurvi taga liikumisvõimetut autoromu :-)
masaid pakuvad oma kaupa

Fanaka lodge sisaldas ka basseini, mõnus oli end jahutada peale kuuma päeva.Seal olid erineva suurusega majakesed, mõnes 2 eraldi tuba, mõnes rohkem. Meie toas konditsioneeri ei juhtunud olema. Õhtul oli äike ja väga tugev vihm, elektrit polnud terve öö, seega ventilaatorist polnud ka kasu, lisaks pidin sulgema akna sest tuul puhu vihma sisse.
õhtusöök
supid on üldiselt püreesupid aga üsna maitsetud või vähemalt harjumatud, mõnikord ka väga vürtsised

Kommentaare ei ole: