2.10.22

29.07 Suveseiklus Pärnumaal, reede

 

Kuna eelmisest päevast oli pool raisku läinud, siis nüüd tuli ka see tagasi teha, näiteks ära võtta suuremad punktikogumid. Lavassaare raudteemuuseum oli üks selline ja seal oli ka kellaaeg piiravaks asjaoluks. Kohe teekonda planeerides sai selgeks, et lootusetu on täita kõiki eesmärke ja jõuda igale poole kellaajalistesse kohtadesse õigeks ajaks ning saada ka eilsed punktid võetud. Tegime mingi kompromissmarsruudi ja hakkasime pihta. 

Vaade Sõmeri linnuvaatlustornist

Paatide surnuaed Matsi sadama lähedal, selle leidmine võttis meil päris palju aega. Olin sarnast surnuaeda ka Lätis näinud.
Kolga looduse õpperada oli pikem jalutuskäik või siis ka sõitmine nagu Raul tegi ;-) 
Raja infotahvlitelt tuli saada vastused ristsõna küsimustele ja sellega pidi olema tähelepanelik, meilgi tuli sisse üks viga aga õnneks selline kus ristsõnas olulisel kohal olev täht oli siiski õige.
"Palusalu anna valu, riigivanem kingib talu!" Varbla poe juures
Varbla puhkeküla sadam oli päris huvitav koht, suurte kivirahnudega ümbritsetud parklad ja pikk muul. Kui Kolga matkaraja läbisid Inge ja Ülle, siis nüüd oli Ülle kord puhata me Ingega sörkisime rohelise posti polte lugema. Pärast tuli ka ühe tooli astme laius veel üle mõõta.

Riigivanem Jaan Teemant, Illuste mõisa lähedal
Ühel suvalisel ristmikul keset metsa oli selline koera ja mehe skulptuur
Nüüd sai üks loogiline ring täis ja keerasime otsa Pärnu suunas, et ära käia Lavassaares kus oli palju küsimusi ja eile me sinna ei jõudnud. Hommikul aga ei saanud minna kuna muuseum avati alles hiljem. Teepeale jäi veel Tuhu matkarada. Raul otsustas siin meiega võidu sõita :-)

Punkt 2 vaguni seinal on päris huvitav: Söögi ja suitsetamise jätiste...


Muuseumi kohta oli eraldi pildiküsimuste leht ja tuli lihtsalt ringi joosta ja vastused leida, see polnud keeruline kui olid ka varem seal juba käinud. Aga rööpmelaiused leidsime alles peale telefonikõnet sõbrale kes seal rabas aastaid vedurijuht oli ja siiani seal abis käib. 

Jõõpre kooli juures oli ülesanne teha midagi sportlikku ja see jäädvustada pildi või videona. Soovitavalt võistelda mõne teise tiimi vastu aga kuna olime üksi siis piirdusime võimlemisega
Nüüd selgus, et on vaja juba ka tankida ja nii tegime kõrvalepõike Pärnu piirile ning seejärel Valgeranda
Audru juures oli veel punkte kuhu eile polnud jõudnud ning hakkasime metsavendade haudu otsima. 
Esimene osutus valeks, peale mitmeid kõnesid nii kohalikele kui kaasseiklejatele saime ka õige risti leitud ja mõõdetud.

Vaade Soontagana maalinna vaatetornist. See oli ilusa vaatega koht aga päris pikk ja nüri oli jalutuskäik selleni, pettumus oli ka see, et ei tulnud ühtegi lisaküsimust ega vihjet. Lihtsalt tohutu ajakulu ainult ühe küsimuse pärast :-(
Ei mäletagi, et oleksin näinud varem soomekeelset kaabliposti
Buss ja bussipeatus
Eerik Kumari linnuraamatud on ilmselt paljudel riiulis
Kloostri vaatetorni jõudsime päikseloojangul
Penijõe matkarajale läksid jälle tüdrukud aga eelnevalt jäi neil tähelepanuta matkaraja kaart
Raja alguspunktis oli parkla kõrval puhkekoht kus poisteseltskond reede õhtut tähistas, tüdrukud üritasid neilt jalgrattaid laenata aga sellepeale soovitati keelumärgist hoolimata üldse autoga edasi sõita, kohalikud nii teevad. No hiljem selgus, et osaliselt polnud see matkarada ka rattaga läbitav. Siiski sain mina vahepeal poistelt teada 2 pildiküsimuse asukohad ning üks neist asus selle raja teise alguskoha juures. Keegi kohalik vihkavat seal kihutamist ja pannud üles WRC keelumärgi. 
Me pidime aga kõrvaloleva lehma valged laigud kokku lugema
Kuna tüdrukud helistasid, et tulevad tagasi teist teed kui läksid, siis läksingi neid just selle märgi juurde ootama. Mingil hetkel nende liikumist netikaardilt jälgides nägin aga, et nad lõpuks ikka algsesse parklasse pöördusid.
Lihulas oli mitmeid punkte, seal sai ka bentsujaamas kohalikelt nõu küsitud ja päeva lõpuks jõudsime Virtsu. Katse Virtsu sõita mööda endist kitsarööpmelise trassi ebaõnnestus, ehk maasturiga oleks saanud. Puhtulaiule enam minna ei saanud kell oli liiga palju. Siiski oli meil vihje ühe punkti kohta Virtsu lähedal, legend 2004.  Ja sealt küsimus ... WT 06. No leidsime karjääri, siis aga jäid silma tuulikud, neid oli palju. Vot leida nüüd see õige kui kella 3eni öösel on ainult loetud minutid.. aga leidsime ja saime punkti kirja! 
Võis päeva lõpetatuks lugeda ja laagrisse tagasi sõita, autoga olime sõitnud sel päeval 434km ning ainuüksi matkaradasid sai käidud 15km.

Kommentaare ei ole: