14.3.22

13.03 Kütiorg


 Kütiorus sai slaalomit sõitmas käidud viimati eelmisel aastatuhandel, no kuidagi on nii läinud. Samas olen seal muudel põhjustel vahepeal korduvalt käinud, ka rajamasinaga läbi oru teisele nõlvale olen sõitnud. Nüüd tuli äkkmõte ikka suuskadega minna ja läksingi. Võtsin 3h pileti (25€), see anti kleepsu kujul ja soovitati jope või kiivri peale panna, mina kleepisin siiski suusale. Ilm oli puhas päiksepaiste, sooja 6C ja lund jagus, rahvast vähevõitu.

Kummalgi nõlval on ankurtõstuk, paar inimest oli järjekorras tavaliselt esimesel tõstukil. Suur osa olid lapsed aga üllatas see, et ka suured inimesed eelistasid tõstukile minna üksi ning selle rohkem kui 3h tunni jooksul õnnestus mus ainult 1x kellegiga koos üles sõita. Kahekesi tõstukile minnes ilmselt poleks ka esimesel nõlval seda järjekorda olnudki. Tõstukid tundusid korralikud aga töötasid ehk aeglasemalt kui mujal. Lume paksus oli piisav, et üheski kohas polnud mulda väljas ja ka jääd polnud, nõlvad olid tõesti ideaalses korras. Alles õhtupoole kui päike oli kaua soojendanud, tekkissid paaris kohas suuremad pehmed lumevallid. Esimene nõlv on laugem ja laiem, teine järsem ja kitsam. Mõlemad nõlvad jagunesid laias laastus kaheks, kus laiem osa oli lage ja servas kitsam rada viis ka läbi metsa. Ütleks lausa, et võrreldes Munaka ja Kuutsekaga meeldib Kütiorg mulle kõige rohkem. Laiad nõlvad pakuvad valikuvabadust trajektoori valimisel ja nõlvad on ka pikemad. Päike valgustab ka üsna ühtlaselt, seega ei teki sellist olukorda nagu Munakal kus tagumine nõlv lausa pimedusse jääb.

Natuke rohkem kui 3 tunni jooksul läbisin suuskadel 34km ning sain laskuda 52x. Maksimaalne kiirus 65,1 aga seda ma taga ei ajanud. Kahjuks oli kaamera kiivri külge saanud halva nurga all ning enamus videost näitas maapinda, mõned kaadrid siiski sai.








Kommentaare ei ole: