31.10.21

07. Saaremaa

 Saaremaale sai süst kaasa võetud, et ka merevesi ära proovida. Järgnevas videos on kaks proovisõitu lühidalt kokku võetud, kahjuks oli mõlemal korral avamerel lainetus piisavalt tugev, et üksi kaldast kaugele minek ei tundunud just väga mõistlik. Pildid sellelt reisilt on SIIN.

Järgnevalt heitsin pilgu Asva viikingitekülale, see pole veel päris valmis aga ühtteist vaadata ikka on ja (ilmselt nooremad) saavad ka ronida. 

Kui loomade aedikutesse võis lausa sisse minna, siis linde pidi läbi võre vaatama, nii esindusliku sabaga paabut ei mäletagi, et oleksin ammu näinud.

Nurrunurk on vanasse külapoodi tehtud kasside varjupaik, kus läbi akende ja seinaääres oleva aediku võre saab väga hea ülevaate asukatest.

Selline rästik jäi mulle jalgu telkimiskoha lähedal, päris tükk aega lasi end jälgida enne kui lahkus.

Geopeituse mängimine viib sellistesse kohtadesse kuhu muidu ei satuks, selline koht on näiteks Laidunina tuletorn mis juba üle 100 aasta hüljatuna püsti püsib.

Sakla seltsimaja keldris on väike nostalgiline muuseum, selle külastamine on muide tasuta! Üks mees on oma elutööks võtnud erineva atribuutika ja tehnika kogumise ja selle uudistamiseks tasub aega võtta. Lisaks peavad kohalikud seal keldris ka kohvikut ning kõik pakutav on kodune toodang, soovitan.

Sääretuka tuletorn nii siit kui

sealtpoolt. 

Üle paarikümne aasta külastasin ka Kuressaare lossi, selgus, et kalapüük oli seal keelatud :-)

Tagasiteel Saaremaalt sai ööbimispeatus tehtud Rae järve äärses telkimiskohas.

Hommikul käisin läbi ka sealse matkaraja, kahju, et vaatetorn netist leitud andmetel juba aastaid hooldamata on ja trepp puudub.

Kommentaare ei ole: