30.6.20

07.06 Tartu rattaralli

Nagu jookski, oli rattaralli seekord virtuaalne, igaüks võis valida omale ise raja, kaasaarvatud originaalrajad. Ka ametlik rada oli seekord teisiti kui varem, esmakordselt oli sees Otepää Maaritsa lõik. Mulle see meeldib ja planeerisin ka oma raja sedakaudu. Kuna suured maanteed ja Tartu linn huvi ei pakkunud, siis sai rada Otepää ümbrusse kujundatud. Õnneks ei pidanud üksi sõitma, Johan tuli ka ja koos oli oluliselt parem. Tegelikult alates Neerutist kuni uuesti Otepääle jõudmiseni olime lausa kolmekesi, üks Nõunist alustanud rattur ühines meiega ja nii sai koos tööd tehtud. Seal Neeruti ja Maaritsa vahel on mõned korralikud laskumised ja ühel neist hakkas mul ratas vibama kiirusel 60km/h, õnneks sain hoo maha pidurdada ja jäin püsti. Sama fenomen avaldus ka hiljem ühel laskumisel aga siis oskasin juba oodata ja sain asja kiiresti kontrolli alla. Järgmine ohtlik moment oli Sulaoja ja Piigaste vahel, ilmselt Veski külas kus kits jooksis meie grupi eest läbi väga lähedalt, läks õnneks.
Üsna tugev kagutuul oli sel päeval aga suunamõttes polnud see õnneks otse vastu vaid pidevalt küljelt. Temperatuur oli ka alla 20, seega ülekuumenemist olnud ja jooki kulus mõõdukalt, pool varudest jäigi järgi.
Saverna kaudu uuesti Otepääle jõudes võtsime suuna Pukka, sealt alates aga tuli laugem rajaosa ja sisuliselt kuni Sangasteni sai puhata, küll mitte tuulest. Sangaste ristmik oli ka madalaim koht rajal. Nüüd sõitsime Valga maanteed pidi Tehvandile ja tegime esimese poole rollerirajast, see oli juba veidi raske, võttis ikka hingeldama, eriti üks väike tõus hüppemäe kõrval. Vana rollekas viis meid Sihvale ning sealt juba keerasime tagasi Otepää poole. Linna tõustes tundus, et 100-200m võib puudu tulla, seega üks väike lisatiir mööda tänavaid. Ja oligi valmis. Raskem ja rohkemate tõusumeetritega kui ametlik rada kuid ka palju huvitavam ja vaheldusrikkam! TEEKOND

Kommentaare ei ole: