14.2.10

23.01 Võru talveralli

Koos Siimu ja Joonasega läksime Võrumaale rallit vaatama. Ilm oli külm ja päiksepaisteline, startisime 8 ajal peale seda kui ma oma pea 2 kuud seisnud auto korralikult käima sain, nimelt ei tahtnud algul genekas laadida ja salongi vent tööle hakata. Ma pole vist kunagi näinud, et talvel võiks olla õhus selline (lume)tolm nagu suvisel rallil, autod paistsid häguselt läbi selle udu. Esimesel kiiruskatsel valisin vaatamiseks Ihatsi risti ja see oli päris hea valik, autod olid pikalt näha. Sealt ka 3 järgnevat pilti:


Edasi läksime Misso kanti Põnni ristmikule, mis Elionis on tuntud kui Tsiistre tihenduse asukoht :-) Seal lähedal asub ka Niilo Tiidu Nopri talu kus tehtud kohupiimad ja muud piimatooted on ka Tallinna poodides saadavad. Sama mehe ettevõtmisel on ka kohalikud läbi Elioni omale neti saanud, nimelt selle tihenduse kapi juures on posti otsas RDSL mis võtab signaali Misso mastist ja edasi jagab Ericssoni EDA selle 10 telefoniomaniku vahel laiali. Niipalju siis minu eelmisest tööst, tagasi ralli juurde. Kuna esimest 2ht katset läbiti 2 korda, siis nägime seal 4. katset. Koht oli jälle hea aga nagu esimeselgi katsel ei eksinud seal keegi ja kriitilisi momente ei tekkinud.

Edasi 5. katseni oli aega palju ja läksime avastama üht väikset teed mille läbitavuses ma polnud kindel aga osutus siiski lahtiaetuks. Peale saha polnud seal aga keegi sõitnud ja mets oli lausa metsikult ilus.
Katse vaatamiseks sai mindud esialgu Raagi risti aga siis veidi edasi kust oli veel parem nähtavus. Sellel kohalt sai autosid jälgida pea kilomeetri ulatuses. Siin sai ka kaugelt Soe katus ära nähtud, kaldus paremale lumehange, sealt katusele ja katusel tireldes nagu vurr ca 50m edasi vasakule hange. Sealt juba pealtvaatajad lükkasid ta teel välja ratastele, edasisõit oli võimatu sest esisild oli pihta saanud.
Ülejäänud pildid sellest päevast SIIN.

Kommentaare ei ole: