23.2.10

02.02 Vitara lumes

Esimest korda jäin Vitaraga kinni - lumme! Ja seda oma hoovis.. Nimelt oli vaja üks 50kg kaaluv kolakas koju toimetada aga Berlingo seisab talviti ainult aiataga, väravanigi pole lootust jõuda. Seega sai Vitaraga välja tagurdatud, kast ringi tõstetud ja tagasi õue suundutud kuni peale väravast läbisaamist vajusid tagarattad maha sissesõidetud jälgedest ja kahe heki vahel diagonaalis polnud enam võimalik manööverdada.
Õnneks on mul sellisteks olukordadeks juba vajalik varustus olemas kuigi selle auto jaoks polnud seda veel vaja läinud: 48" Farm Jack, rekka koormarihm, puksiirlint, paar seeklit. Läheduses oli ka ühe vahtra tüvi mille olin igaksjuhuks paarimeetrisena alles jätnud ja näe läkski tarvis. Piisas ühe latipikkuse ulatuses kangutamisest ja juba liikuski Vitara omal jõul.

Sama tehnoloogiaga sai eelmine talv üks Cherokee põllult välja vintsitud, siis polnud küll puud käepärast, ankruks sai teine auto. Elioni ajal tuli ka korduvalt Berlingot nii edasi sikutada, eriti kui olid üksinda kusagil Läti piiri lähedal mõne kaabliposti all mudas.

1 kommentaar:

tsett ütles ...

Miljonid televaatajad seda ilmselt ei tea, ja piltidelt see ka välja ei paista, et probleemne sissesõidutee on tugeva mäest-üles kaldega. Üherattaveoga auto võtab seal kuival suvelgi ketsi vurisema.