1.5.08

19.04 Stockholm





Kuna Põlva-Võrumaa teenindusosakond hinnati Elionis eelmise aasta parimaks, siis saime väikse preemiareisi Stockholmi. Reede õhtul algas see laevaga Victoria I ja laupäeva hommikuks olime kohal. Laeval ööbisime B klassi kajutites, ehk siis ilma akendeta urgastes. Aga peaks mainima, et mugavad urkad olid ja isegi telekas oli olemas, üks kanal näitas laeva show baaris laval toimuvat ja teiselt oli näha vaade merele. Muidugi oli kajutis ka dush ja WC.
Stockholmis oli meil vastas giid ja suundusime kohe bussiga linnaekskursioonile. Ma olin küll 10a tagasi Norrasse sõites tunnikese Stockholmis olnud, kuid ei mäletanud sellest midagi. Seekord oli aega üks päev. Stockholmi linnapilt on suht sarnane Helsingile aga samas palju ka erineb, näiteks autod on uuemad ja kallimad. Tundus, et ühed levinumad autod olid Porsche Cayenne ja Range Roverid. Isegi Ferrarid ei puudunud. Taksodena ja ka eraautodena oli väga palju Toyota Priuseid.

Peale bussiekskursiooni suundusime Vasa muuseumisse, see oli siis oma ajal suur laev aga ehk veidi ebaproportsionaalne ja seega ümber ta läkski. Huvitav muidugi, et peale 300a vee all olemist temast ikka pea 90% alles oli, ainult tammepuu oli mustaks tõmbunud. Muuseum oli muidugi sama vägev kui laev ise ja kõigega tutvumiseks jäi ajast puudu.

Peale muuseumit oli veel paar tundi aega ja selle täitsime linnas ringi hulkudes, kokku sai GPS-i andmetel maha "jalutatud" umbes 7km.

Pilte sellest reisist võib näha siin.

Kommentaare ei ole: