15.5.23

01.04 Süstaga Põltsamaa jõel

Tegin esimese kevadise süstasõidu Põltsamaa jõel, alustasin Kamari järve juurest. Sisseminekuks leidsin väikse poolsaare kuhu pääsemiseks tuli üks torust tõkkepuu eest tõsta. Punasega on tähistatud vettemineku koht ja all on ka Google tänavavaatest pärit suvine pilt sellest tõkkepuust.
Paarisaja meetri pärast oli 3 astangut, need õnnestus turvaliselt ületada
Edasine jõgi oli juba sile ja päris lai võrreldes suviste oludega, olin ju kummipaadiga korra sealkandis sõitnud. Veetase oli 1-2m kõrgem suvisest. 
Ühel hetkel kuulsin seljatagant mingit möiratuse moodi häält ja sammumüdinat, vaatasin üle õla ning nägin mingit suurt tumedat looma enda suunas jooksmas. Mõtlesin, et tegu karuga ja kalkuleerisin, kas ta on võimeline 4-5m kaugusele kaldast hüppama... Aga kui elukas jõudis minuga kohakuti kaldale, siis oli see hoopis suur metssiga, kihvad ja puha. Tema ujumisest ei vaimustunud ning saades aru, et saak minunäol on kaldast piisavalt kaugel, keeras kohe ringi ja jooksis metsa. Üritasin kaamerat sisse lülitada aga jäin hiljaks, alloleval pildid on see koht kus tegevus toimus. Miks metssiga kollast süsta rünnata soovis, jääb mõistatuseks kuid ilmselgelt ei tunne ma end edaspidi metsas enam nii turvaliselt...

Kommentaare ei ole: