21.6.21

06.06 Süstaga Võhandul

 

Nädal enne korduvalt edasi lükatud Võhandu maratoni läksime Siimu ja Lilliga luurele Võhandule Paidrast Reo sillani, eesmärgiks tuvastada veetase ja kärestike olukord. Nemad valisid kanuu ja mina ühinesin süstaga.

 Paidrast Reoni on see kõige magusam osa Võhandu jõest, enamus kanuumatkugi tehakse siin. Teekonna pikkus 23km. Allolev kaart on Võhandu maratoni materjalidest.

 Kuna viimasel nädalal oli olnud suurem vihmasadu, siis oli veetase üllatavalt kõrge, oluliselt kõrgem kui eelmise aasta sügisel toimunud maratoni ajal ja ka osadest kevadistest kõrgem. Nii õnnestuski distants läbida pea puhtalt, minu süst puudutas kivi ainult kahes kohas. Nädal varem olla Viira ja Süvahavva veskitammist laskutud ka nendest kohtadest kust tavapäraselt üldse läbi ei saa või lihtsalt kividesse sõidad, ilmselt oleks ka seekord saanud seda teha kuid meil polnud plaan oma sõiduvahenditega riskida. 

Minu süstasõidu kogemus oli ka muidugi üsna olematu, seega riskimine polnud eesmärk. Selgeks sai, et Seaward Halo süst on väga stabiilne ja hea püstuvusega igas olukorras, kordagi ei tekkinud ümbermineku ohtu. 

Ilm oli ilus ja päev läks ideaalselt korda.

Kommentaare ei ole: