6.10.20

19.09 Emajõe maraton

See sügis on erakordne, 2 nädalase vahega Võhandu ja Emajõe maratonid. Võhandu oli siis kevadel edasi lükatud aga Emajõe oma toimus tavapärasel ajal, minujaoks siis päev enne Tartu rattamaratoni. Kuna ma pingutama ei pidanud siis polnud see ka probleem. Siim ja Lilli aga rattamaratonile ei lähe, seega nemad võisid pingutada. 
Nagu pildilt näha, oli seekord veetase oluliselt (väidetavalt ca 1m) kõrgem kui eelmisel aastal
Jõesuus oli stardis 50 eri klassidest paati, suurim neist "kirkkovene" mille tüürimees enne starti ruuporiga juba ette vabandas kõigi konkurentide ees, kellest nad üle sõidavad. Paistab küll suur ja kohmakas aga tegelikult väga kiire on see viikingilaev ja möödub enamusest konkurentidest.
Video stardist
Siim ja Lilli ei teinud aga oma sõitu lihtsaks, tahtsid proovida kulpaere ja olid need Tartust laenanud, seal aga on see vasaku käe koolkond. Varsti peale starti Siim helistaski ja palus oma aeru, ei saavat selle vale käe aeruga läbi. Õnneks said õiged aerud mulle bussi kaasa ja 30min peale starti oli ka sobiv koht kuhu kaldal ligi pääsesin. 

Rekul oli järgmine start, sealt alustasid poolele maale minejad. Seekord oli nende hulgas palju (venekeelseid) noori. Silma ja kõrva jäi üks nende treener kellel kogu aeg midagi kobiseda vaja oli ja pidevalt karjus, ka ebatsensuurselt. Samuti oli tal suits suus. Lõpuks pläristas mootoriga kummipaadiga oma õpilastele järgi, täiesti hoolimata sellest milliseid laineid ta tekitas teistele. Käreveres näiteks osad võistlejad juba hüüdsid kohtunikele, et kutsugu keegi seda treenerit korrale, tema tekitatud lainetus oli ühepaatidele ohtlik.

Siin GoPro videos on 1 minutiga kogu sõit kokku võetud. Algul oli kaamera Siimul peas ja filmis TimeWarp režiimis. Kui aku tühjaks sai, siis viskas mulle kaldale ja peale täislaadimist filmisin juba kaldalt. 

Sõiduaeg oli seekord küll 18min kiirem kui eelmine aasta kuid oma klassis oli koht nõrgem. Üldarvestuses oli 30. koht 49 pika distantsi lõpetaja hulgas, eelmine aasta 32. 48 hulgas. Ehk siis kõrgem veetase ja palju parem ilm põhjustasid sel aastal ka suuremaid kiirusi. Ka üldvõitja aeg oli 10min kiirem kui eelmine aasta.

Kommentaare ei ole: