2.10.20

05.09 Võhandu maraton


 

Nagu vale aastaaeg selle jaoks? Tõesti kevadel olid kõik suuremad üritused keelatud ja valida oli kahe variandi vahel, kas ära jätta või edasi lükata. Võhandu lükati sügisesse.. Teada ju oli, et veetase pole kevadisega võrreldav aga siiski. Luure näitaski madalat veetaset ja ohtu vähegi korralikum sõiduvahend kividel lõhkuda või vähemalt korralikult ära kriimustada. Seega otsustasid Siim ja Lilli seekord oma paati säästa ning rentisid plastiksüsta.

 Õhtul sai nad Võrru kohale viidud ning süst ette valmistatud. Kuna GPS oli maha jäänud, siis tuli ka minul hommikul varem ärgata ning enne starti Tamula ääres olla, sai ka see paadi peale kinnitatud. GPSi pealt vaatavad nad kella, läbitud maad, keskmist kiirust jne. 

Start kujunes traditsiooniliselt kaoseliseks, ehk esimesed kippusid enne stardipauku punuma panema, nii palus ka kommentaator lõpuks "pommionul" pauk enne õiget aega ära teha. Siim ja Lilli tegid järveringi suht kiiresti.
Tõnuke oli oma vesiratta seekord vahetanud kanuu vastu :-)
Gaasikontori sillal oli edu eelmise aastaga võrreldes veel 2 minutit

Leevil sai GoPro kaamera Siimule pähe pandud ja nüüd on näha ka veidi sõitja nurga alt
Põnevaks läks Viira veskil, selle vähese aja jooksul mis seal sai vaadatud, nägin ümber minemas kahest ja ühest süsta ning üht "leemekulbiliigutajat" ehk supilauda. 
Ühene süst käis ümber just Siimu ja Lilli ees, nende vahel oli ainult veel üks ühene kes otsustas eskimo pöörde pullipärast teha, õnneks jäi see šõu ka telefoniga filmitud videole.
Tuttavaid oli rajal veelgi
Võrreldes kevadiste maratonidega oli ilm ikka päris soe ja kuigi ilmateade lubas lauspilvisust, siis tegelikult oli taevas sinine ja paistis päike terve päeva jooksul. Sellistes oludes sildadel pealtvaatajana olla oli lausa lust
Üks seltskond oli mõni kilomeeter enne finišit võistlejatele kaasa elamas aga motoriseeritud parvega
Siin on näha kuidas lõikab vett püstise ninaga WK640 süst
Esialgne edu järveringilt tulles kahanes lõpuks ikka poole kaotuseks eelmise aastaga võrreldes sest lai plastiksüst oli ca 1km/h aeglasema minekuga kui klaasplastist sportsüst.

Kommentaare ei ole: