6.7.20

Otepää teed ja rajad

Kusagil märtsi alguses tekkis loominguline kriis - rattaga sõitmise osas. Nimelt ei suutnud enam välja mõelda kuhu sõitma minna, kõik rajad olid korduvalt ja tüütuseni läbi sõidetud, vähemalt nii ma arvasin. Panin siis sel aastal sõidetud teekonnad kaardile ja selgus, et väga palju radu on sõitmata ning nii tekkiski idee: läbi sõita Otepää ümbruses KÕIK teed ja rajad. Eesmärk ei olnud süstemaatiliselt ja tuimalt iga juppi järjest sõita, vaid iga järgmine sõidukord planeerida arvestusega, et teekonna pikkus sobiks, ning see oleks piisavalt vaheldusrikas, samas tuli aga katta võimalikult palju käimata lõike. Nii kujuneski välja rutiin kus õhtuti ca 30km sõitsin, millest siis umbes kolmandik oli selline raskem metsarada. Märtsist maini kogunes 39 sõidukorda keskmise pikkusega 22,4km ehk kokku 872km.
Juunis tuli mägiratta osas paus sisse aga plaan on selle teemaga jätkata. Kodulähedal on veel käimata suur osa Apteekrimäe ja Tehvandi radadest ning kaugemal ootab suur hulk Kääriku radasid. Suvi tegelikult pole kõige parem aeg sellisteks avastusteks, sest metsas on palju söödikuid ning hein on kõrge. Kuna kevadel oli üsna pikalt kuiv ilm, siis avastasin enne heina kasvamist palju selliseid radu mida suvel ei märkagi. Ja 29" ratas on mättaliste heinamaa radade jaoks ikka lausa loodud. Suvel on nüüd plaanis ka maanteerattaga hakata ringe tegema ja need maanteeratta kaardile lisada, et ka pikemad teed võrgustiku moodustaks.
Hiljem alles kuulsin, et mõnel oli plaan läbi kõndida kõik Tallinna või Tartu tänavad või teha 1000km mööda Eesti matkaradu. Minu idee oli varasem ja täiesti originaalne!

Kommentaare ei ole: