8.3.12

08.03.12 Engadini maratoni rajaga tutvumine

Tänane päev läks siis maratonirajaga tutvumise täheall. Midagi rasket seal otseselt pole aga ilmselt mängib rolli kõrgus merepinnast ja sisutihedad päevad, igatahes sain korraliku haamri. Seljakotis leidunud müslibatoon aga lahendas olukorra. Kokku sai 23km sõidetud. Järgneval pildil on näha, et ega siin ka lumega priisata pole, ilmslt on Eestis isegi rohkem seda. Igatahes on isegi neegrid aetud metsa lund loopima rajale.
See pilt on aga "padjamäest", vähemalt on eestlased sellise nime annud sellele puudevahelisele laskumisele kus puud on mattidega polsterdatud. Maratoni ajal läheb see laskumine hullult jäässe ja siis on kukkumisi palju. Juba praegu oli jäine ja lumevallid tekkinud, seega midagi ilusat maratonil oodata pole. Umbes 100m on metsast lõiku ja edasi jätkub laskumine lagedal ning siis läheb rada otse üle 2 raudtee, praegu siski raudteeületused valmis polnud ja tuli ringi sõita.
Siin üks näide lossidest mäenõlval.
Peale sõitu sai ringi vaadatud maratonikeskuses avatud laadal, või kuidas seda vabaõhuturgu numetada kus igasugu sponsorid ja spordivarustuse müüjad oma telgid üles on löönud. Valik on lai aga vähemalt sama kallis kui Eestis, samas igasugu nänni sai ka tasuta ja mängude auhinnana - suusakinnitusi, mütse, pisikesi plõksuga aktiveeruvaid soojakotte, küpsiseid, shokolaade. Ühe tippsuusataja uduse näopildi äraarvamise (tegelt huupi pakutud õige variandi) eest aga võtmehoidjaks sobiva väikse Shveitsi armeenoa.

Kommentaare ei ole: