11.5.09

10.05 TJM

Tartu Jooksumaraton tõotas tulla erandlik, st. külm. Kodust sai ära mindud päris talvises riietuses ja kui 25min enne starti sai riideid vähemaks võetud, siis kilekas jäi alles. Seega esimest korda pikkade varukatega starti.

Stardinumber jätkas viimaste aastate numbrimaagiat: 868, eelmine aasta oli 787, üleeelmise aasta koht diplomil oli 979 ja aasta enne seda 898.

Juba asfaldi lõpuks oli aga selge, et palav on... Peale esimest TPd võtsingi jaki seljast ja panin numbri särgi külge, mis polnud jooksu ajal just mugavaim tegevus ja korra torkasin haaknõela ikka sõrme kah. Joosta oli muidugi raske, ega ma vastupidist lootnudki, seega tempo oli madal. Varsti ilmus välja John ja teatas, et Taavi kaugel ees ja lisab tempot. John ise olla see aasta ainult 7km jooksnud, seega tema taktika oli peale sellise distantsi jooksmist paarkm käia ja siis uuesti joosta proovida. Seega kohtusime rajal veel korduvalt ja lõpuprotokollist võib järeldada, et veidi pikema raja korral oleks ta mu jälle kätte saanud. Umbes 6km enne lõppu aga tundsin, et võiksin tempot tõsta, jõudu oli vabalt aga jalad kahtlased. 1km saigi läbitud 6min-ga kuid edasi jälle 7min. 2km enne proovisin veel tempot arendada aga siis jalad enam järgi ei tulnud ning tuli vaikselt lõpuni tiksuda. Aeg tuli mõned sekundid parem kui eelmine aasta, seega ei midagi head. Aga enesetunne lõpus oli mõnus, ilm oli paraja temperatuuriga ja ma olin tervet distantsi nautinud ning haamrist jäin kah ilma.

Kommentaare ei ole: