27.5.14

17.05 Kuidas elad, Märjamaa? 2. päev

Peale külma ööd tõotas tulla veel kuumem päev kui eelmine. Ees ootas ca 100km rada mitmete huvitavate sildadega, sillad olidki selleaastase retke üks teemasid.
Hommikul toimus ka pesakastide paigaldus tundmatutele lindudele. Taavi pani ka ühe karbi puukülge ning see sai ka minu ja Piiksu nime peale, koordinaadid said salvestatud ja tahaks kunagi tulevikus kontrollida kuidas linnukid selle vastu võtsid.
Järgnes peatus Sipa pärna ja Luiste piimapuki juures, üsna vähe selliseid järgi jäänud, antud isend päris ausamba staatuses.
Teenusel aga oli lõunapaus, seal sai tutvuda keskkonnabussiga ja seal sees leiduvaga nagu näiteks puutükid, prügi ja karusnahad. Kasari sillale jõudes oli juba päiksest suhteliselt siiber ehk käsivartel nahk juba valutas kergelt, loomulikult polnud päiksekreem meeles olnud asju pakkides. Olime graafikust üsna ette jõudnud ja seega pidime aega parajaks tegema enne kui koori kontsert hakkas.
Joogivesi hakkas ka lõppema. Laagrini oli veel pikk maa kruusateed ja selle jooksul janu aina suurenes ning kui Vana-Vigalasse jõudsime, siis oli pood väga oodatud. Seda aga ei osanud arvestada, et järjekord kestab 40 minutit, paljud jõudsid kassani tühjade jäätisepaberite ja poolikute joogipudelitega. Vahepeal jõudis poe sulgemise aeg kätte ja müüjat üldse ei huvitanud, et saaks aasta parima käibe teha, lubas ainult seesolijad ära teenindada kuid kes uksetaga olid need ka sinna jäid. Turumajandus ilmselt sinna poodi polnud jõudnud või vähemalt ei saanud ta mingit kasu suuremast müügist.

Kommentaare ei ole: