20.3.11

19.03.2011 AO Tiri ja tõmba

2011 aasta karikasarja 1. etapp oli Joonase etteaste karikasarjas ja peaks ütlema, et päris nauditav, oma osa mängis siin ka muidugi ilm. Päev otsa sadanud lumi oli lihtsalt libedad teed teinud veel libedamaks. Kõige hullem seejuures oligi jää lume all, rööpad lennutasid autot siia ja sinna, minul läks 3 korda olukord käest ära, kusjuures kiirused olid neil kordadel 40, 30, 20 kmh. See peaks ütlema kuidas käitub lühikese telgede vahega auto sellistes tingiustes. Vahest on eeliseks võimalus ringi pöörata kus iganes aga seekord sai miinuseks väike lõppkiirus, sest ülesõidud olid pikad ja kui ikka üle 70 ei kannata sõita, siis kaotus kasvab.
Punkte oli küll harjumatult vähe ja kuna nende leidmine oli lihtne (ei mingit "Raudset" loogikat polnud kasutatud nende paigutamisel), siis läksime kõigi võtmisele välja. Algul ka nii tundus et see võimalik aga siis sattusid teed aina konarlikumaks ja libedamaks ja eesmärgiks sai ühestükis lõpetamine, seega kiirus vähenes veelgi ja nii jäigi osa kaardist käimata, Johan tegi kiire arvutuse ja vahemaa võetavate punktide vahel oleks toonud rohkem karistust kui saadav preemia. Tagantjärgi tarkus on muidugi, et oleks võinud varem taibata, et ei suuda kõiki võtta ning oleks pidanud ära jätma mõned odavad punktid ja sellega saanud ühe kallimate ringi juurde lubada... Johanil muide oli see esimene kord autoorienteerumisel kaarti lugeda aga seda tunda küll polnud - väga hästi tuli välja!
Kuna osalejaid oli seekord palju, siis 16. koht polegi kõige halvem, eks järgmine kord läheb paremini. Meie teekond on näha siin ja tulemused siin.

Kommentaare ei ole: