12.7.08

10.07 Kurb uudis

Olin hommikul raadiost kuulnud uudist, et Mont Blancil oli hukkunud 28 aastane Eesti naisalpinist aga nagu tavaliselt ei tekitanud see minus erilisi tundeid - ainult korraks käis mõttes läbi küsimus, et kas ma seda inimest võisin ka teada. Kuid õhtul telekas öeldi ka nimi välja - Eva Liivak. See mõjus löögina. Minu tõsisem kokkupuude Evaga jäi küll 8a taha Soomaa rattaretkele kui ühises seltskonnas sai 3 päeva veedetud, kuid need mälestused olid temast väga positiivsed. Hiljem nägin teda erinevatel võistlustel, eriti seiklusvõistlustel kus ta alati väga tugevalt esines. Minu tutvusringkonnas pole keegi varem nii traagiliselt lahkunud ja need tunded mis nüüd tekkisid on päris kurvad. Olles ise ainult kergelt mägesid nuusutanud on raske ette kujutada mis seal täpselt juhtus ja kuidas nii kogenud matkaja kui tema ei saanud end pidama :-(

Vaatasin oma vana pidialbumi üle ja siin on 2 pilti mis aastal 2000 Soomaal sai tehtud:
Teel Tipust Kõpu poole:
Eva ja Kairi Karusekosel:
Samuti seiklusvõistlustel osalev Kaja Pino on kah samal teemal mõne rea kirjutanud ja tema blogis on ka sellel saatuslikul reisil gruppi juhtinud Andres Hiiemäe kokkuvõte juhtunust.
Eva oli Firnikas ja klubi lehel on ka tema saavutused kirjas. Lugu Postimehes. Kommentaare seal ei soovita lugeda, need on masendavad ja julmad, inimestel pole mägedest isegi nii vähest aimu kui minul.

Kommentaare ei ole: